Vučević danas obišao Vojsku i policiju koja vrši zadatke duž administrativne linije

vučević mojsilović
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije, Miloš Vučević, nakon jučerašnjeg obilaska jedinice Vojske Srbije u garnizonu Raška, danas je obišao i deo jedinica Vojske i policije koji izvršavaju zadatke duž administrativne linije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Sa njim je bio načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

„Ministar odbrane uverio se tom prilikom u visok moral i spremnost pripadnika Vojske Srbije i policije da brzo i odlučno izvrše sve postavljene zadatke“, naveli su iz ministarstva.

Podsetili su i na to da je Vojska Srbije od sinoć u „najvišem stepenu pripravnosti“.

Vučević je juče posetio garnizon Raška, gde je održao sastanak sa vojnim starešinama, a nakon što se pre dva dana upravo ka Raškoj „hitno“ uputio i načelnik generalštaba Vojske Srbije.

Njegovom dolasku prethodio je sastanak Mojsilovića sa srpskim predsednikom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, te je Mojsilović preksinoć, bez iznošenja detalja, saopštio da je Vojska Srbije dobila zadatke, da je situacija složena i da zahteva prisustvo vojske duž administrativne linije.

Svemu tome prethodilo je objavljivanje „zamagljenog“ snimka na društvenim mrežama na kojem se čuje navodna rafalna paljba u Zubinom Potoku, odnosno nepotvrđeno izveštavanje beogradskih tabloida i TV Pink-a o navodnom napadu pripadnika Kosovske policije na Srbe. 

A nakon obilaska garnizona u Raški, Vučević je juče potvrdio da su po naređenju Vrhovnog komandanta, odnosno srpskog predsednika, Vojska i policija podigle nivo borbene gotovosti.

Srpski predsednik je prethodno kazao da je to uradila i Priština, što je danas iz kosovskog MUP-a demantovano.

O tome opširnije u: 

Svećlja demantuje navode da je Priština podigla borbenu gotovost

Vučić: „Albanci podigli borbenu gotovost“, preduzeću sve mere da zaštitimo narod; Podignuta borbena gotovost Vojske i MUP-a SrbijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.