Volonteri opštine Novo Brdo i gradonačelnik posetili najugroženija domaćinstva i uručili pomoć

Novo Brdo volonteri
Foto: Opština Novo Brdo, Fejsbuk

Gradonačelnik opštine Novo Brdo, Svetislav Ivanović, je u saradnji sa volonterima štaba za vanredne situacije posetio u sredu više domaćinstava u ovoj opštini, kojima je uručena pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica, saopštili su iz opštine Novo Brdo.

„Ova akcija volontera će verujem puno značiti starijim građanima koji žive sami, nosićemo im sve što im je neophodno“, ocenio je jedan od volontera u ovoj opštini.

Obuku je prethodnih dana prošlo 60 volontera. Oni će narednih dana nastaviti da dostavljaju namirnice starijim osobama koji nemaju mlađe članove koji im mogu pomoći u nabavci.

„Svi volonteri su prošli obuku i rekli smo im kako da se ponašaju i kako da priđu građanima kojima će nositi pomoć. Dobili su svu zaštitnu opremu i svakodnevno idu na teren i vode evidenciju svih porodica koje posećuju“ kazao je Ivanović.

Iz ove opštine poručuju da staračka domaćinstva kao i socijalno ugrožene porodice koje su i u ovim trenucima najugroženije, ne treba da brinu jer će volonteri stići i do najudaljenijih domaćinstava, kao i da će potrebna pomoć biti dostavljena u veoma kratkom roku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.