Vlada Srbije: U toku istrage u vezi sa dojavama o bombama u školama, identifikovano više osoba

klupe škole
FOTO: KoSSev

U toku je temeljna istraga usmerena na otkrivanju lica koja šalju dojave o bombama u beogradskim školama, saopštili su danas iz Vlade Srbije.

Vlada se oglasila nakon medijskih izveštavanja o tome da su ovog jutra stigle nove dojave da su navodno postavljene bombe.

N1 je pisao jutros da su u više osnovnih škola u Beogradu stigle ovakve dojave, i to u -„Laza Kostić“, „Branko Radičević“ i „Ratko Mitrović“ na Novom Beogradu, „Lazar Savatić“ u Zemunu i „Isidora Sekulić“ na Savskom vencu.

Vlada Srbije oglasila se u međuvremenu, navodeći da su o slučaju informisani od strane MUP-a.

„Policija od prvog trenutka na ovom slučaju radi veoma ozbiljno i identifikovala je nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostranstva, koji šalju ove dojave i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja“, naveli su.

MUP Srbije se na svom zvaničnom sajtu nije oglašavao o ovom slučaju.

S druge strane, danas su izvestili da je identifikovan i uhapšen J. K. (1985) iz Novog Pazara, koji je navodno u petak pozvao policiju sa skrivenog broja i prijavio „saznanja da je u sportskoj hali „Pendik“ postavljena bomba“.

Kako piše N1, poziv je usledio neposredno pošto je u ovoj hali održan predizborni skup Sandžačke demokratske partije. Dojava je, ističu iz MUP-a Srbije, bila lažna.

Podsetimo, u prethodnom periodu je stizalo više lažnih dojava o bombama u beogradskim školama, drugim institucijama, kao i u objektima medija, među kojima su RTS i RTV.

Sve dojave, kako je kasnije i utvrđeno – bile su lažne.

Pre nedelju dana komandant Policijske brigade Radojko Caran, naveo je za RTS da je MUP Srbije 2.000 puta ove godine izlazio na teren zbog lažnih dojava o bombama, a da su na meti najčešće bile škole.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.