"Vlada se povlači pred Srbijom"

Izvor: Koha (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Vlada je dva puta ponižena tokom ove godine u radu sa Srbijom i njenim ilegalnim strukturama koje već deceniju i po nesmetano funkcionišu na Kosovu. To je odbijanje reciprociteta i ignorisanje ilegalnih dokumenata, piše Koha ditore.

Krajem septembra ministarka za dijalog, Edita Tahiri, obećala je sprovođenje reciprociteta za pitanje registarskih tablica za vozila.

Prema njenim rečima, pitanje reciprociteta bi uključilo pitanje tablica "proba" koje zvanični Beograd koristi za automobile sa Kosova  sa tablicama "RKS", koja ulaze i cirkulišu u Srbiju.

Njeno upozorenje je bilo da će "vrlo brzo" biti urađeno isto za vozila sa registarskim tablicama Srbije koja ulaze, preko granice, na teritoriju Kosova. Ali, do sada takva mera reciprociteta nije stupila na snagu.

U međuvremenu je Vlada izdala administrativnu direktivu prema kojoj su lične karte srpskih institucija koje koriste Srbi na Kosovu – ilegalne. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.