Kosovska vlada: Otvoreni ugostiteljski objekti, tržni centri, policijski sat i dalje od 22:30 – 5:00

Vlada Kurti
Foto: Gazeta Express

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Ministarstvo zdravlja od sutra, u ponedeljak, doneće nove mere za zaštitu i sprečavanje širenja kovida – 19 na Kosovu. Danas je na sednici Vlade odlučeno da se (vremenski) raspored kretanja građana neće menjati, te će policijski čas važiti ponovo od 22:30 do 05:00. (Prema prethodnoj odluci kosovske vlade kretanje je bilo zabranjeno od 22:00 do 05:00 prim.red.) 

Takođe je na ovom sastanku odlučeno da se otvore ugostiteljski prostori i tržni centri, koji su bili zatvoreni pre dvanaest dana, od 6. do 18. aprila. Prema odluci vlade, rad za ugostiteljske objekte važiće od 05:00 do 22:00.

Vlada se odlučila za ove mere kako bi se pridržavala Priručnika za zaštitu od širenja virusa korona i Zakona o pandemiji.

Izvor: Ekonomia Online (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Na sastanku Vlade Kosova odlučeno je da se od ponedeljka otvara ugostiteljski sektor, dok će ograničenje kretanja biti od 22:30 do 05:00, izveštava Ekonomia Online.

Ovaj raspored važi za sve osim za: Slučajeve hitne prirode (potraživanje medicinske pomoći, kupovina lekova, pružanje nege ili medicinske pomoći, osoblje zaduženo za bezbednost građana, izvođači javnih radova i usluga). Ograničenje kretanja ne važi ni za radnike u privrednom sektoru koji obezbeđuju funkcionisanje lanca snabdevanja (uključujući prevoz roba/usluga), ali pod uslovom da im je izdata posebna dozvola iz EDI sistema Poreske uprave Kosova.

Ugostiteljski sektor će moći da radi do 22:00 časa.

U međuvremenu, usluga „prilagođene isporuke“ (dostava, prim, red.) sme da radi i posle 22:30, nakon što se obezbedi posebna dozvola Poreske uprave Kosova.

Javne i privatne institucije svih nivoa obrazovanja nastavljaju sa nastavom u skladu sa relevantnim smernicama za internate. Svim studentskim i javnim institucijama svih nivoa obrazovanja zabranjeno je organizovanje vannastavnih aktivnosti, kao što su ekskurzije, grupne šetnje ili studentske zabave.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.