Vitia poziva Hadžiua na sastanak, kaže da mu je ponudio kontakte za obezbeđivanje vakcina

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu (Haxhiu) najavio je da se danas sastao sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom. Svrha ovog sastanka je, prema njegovim rečima, komunikacija i kontakti koje je imao sa kompanijom koja nudi mogućnost obezbeđivanja 500 hiljada do tri miliona vakcina Pfizer.

Hadžiu je putem objave na Fejsbuku objavio da je poslao kontakte ministru Vitiii.

„Ministar Vitia i sekretar Bardići (Bardiqi) obavezali su se da će Odbor Ministarstva zdravlja za pružanje vakcina kontaktirati Kompaniju koja nam može pružiti izuzetan broj doza sa vakcinom Pfizer. Sada je na Ministarstvu zdravlja da sa ozbiljnošću, odgovornošću i predanošću radi na daljim postupcima za obezbeđivanje kovid 19 vakcina, bez obzira na to da li smo u poziciji ili opoziciji. U ovakvoj situaciji, svi zajedno moramo raditi na dobrobit zdravlja građana. Virus svakodnevno ubija građane Kosova, bez obzira na političku stranku, a stranke bez političkih razlika moraju raditi na pobedi protiv pandemije“, napisao je on.

Rekao je da glavna odgovornost za nastalu situaciju leži na političkom subjektu koji je u Vladi.

„Više od godinu dana svi smo gubili najmilije kao rezultat virusa korona, tako da je vakcina spas“, napisao je.

Vitia: Lažne vesti ugrožavaju nabavku antikovid vakcina

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.