Više građana Zubinog Potoka dobilo sudske pozive za slučaj ubistva policajca Šenavičiusa

Veća grupa stanovnika Zubinog Potoka u proteklih petnaest dana dobila je sudske pozive u vezi sa istragom ubistva EULEX-ovog policajca, Audrijusa Šenavičiusa, a među njima su i oni koji se terete, ili su se teretili za ubistvo policajca ROSU, Envera Zumberija. Neki od stanovnika ove opštine pozvani su da se jave sudu u svojstvu osumnjičenih, a neki i u svojstvu svedoka u ovom predmetu, saznaje KoSSev iz izvora bliskih istrazi, kao i iz lokalnog izvora. Da je istraga u toku, potvrdila je za KoSSev i portparolka Specijalnog tužilaštva Kosova, Ljiridona Kozmaći, koja nije želela da daje druge detalje. Nije poznato, međutim, ko su građani Zubinog Potoka koji su dobili ove pozive, kao i to ko je među njima optužen. U osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici se od 9. decembra odvija suđenje u predmetu ubistva Envera Zumberija, na kojem se sudi dvojici Srba iz Zubinog Potoka – Radovanu Radiću i Milovanu Vlaškoviću.

"Grupa ljudi iz Zubinog Potoka dobila je sudske pozive u vezi sa slučajem ubistva Šenavičiusa. Neki od njih su osumnjičeni, a neki su pozvani kao svedoci," izjavio je za KoSSev izvor blizak istrazi, koji je želo da ostane anoniman.

Građani Zubinog Potoka su već dve nedelje uznemireni zbog ovih poziva, ali su odbili da javno govore o tome.

Da je istraga u toku u slučaju Šenavičiusa, potvrdila je i portparolka Specijanog tužilaštva Kosova, Ljiridona Kozmaći.

"Informišem vas da ne komentarišemo tekuće istrage, uključujući i potvrdu, ili demantij ovih aktivnosti, ili nečeg drugog," bio je kratak odgovor portparolke kosovskog specijalnog tužilaštva na pitanje KoSSeva da li je istina da su osumnjičenima za ubistvo policajca ROSU, Envera Zumberija, nedavno dostavljeni sudski pozivi u vezi sa ubistvom policajca EULEX-a, Audrijusa Šenavičiusa.

KoSSev je prethodno isto pitanje uputio EULEX-u, odakle je stigao odgovor da pitanja u vezi sa ubistvom EULEX-ovog policajca uputimo Specijalnom tužilaštvu Kosova.

Audrijus Šenavičijus je smrtno ranjen 19. septembra 2013. godine na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, kod mesta Balaban, u opštini Zvečan, kada su, kako je EULEX tada saopštio, dva vozila te misije, u kojima je bilo šestoro službenika, zasuta paljbom. Šenavičius je ranjen, a kasnije je podlegao povredi u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj litvanski carinik je prvi pripadnik EULEX-a koji je poginuo od početka rada te misije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.