(VIDEO)Incident na nalaganju Badnjaka u ZP, meštani vikali na Petkovića i Srpsku listu

U Zubinom Potoku je tokom osvešćenja i nalaganja badnjaka, kod crkve Sv. Trojice došlo do incidenta, usmerenog prema direktoru Kancelarije za KiM i čelnicima Srpske liste koji se nalaze tamo. Grupa Kolašinaca nekoliko minuta skandirala je protiv ovih zvaničnika optuživši ih za izdaju i urušenu bezbednost, pre svega zbog prisustva kosovskjih specijalaca. Čelnici Srpske liste su tokom incidenta okružili Petkovića i bez reakcije slušali uvrede, dok su sveštenici na čelu sa Vladikom, bezuspešno pokušavali da umire revoltirane građane.

Ove informacije je za KoSSev potvrdio administrator Instagram stranice „Zubin Potok info“ i novinar Andrija Lazarević.

 

„Nakon vatrometa usledio je govor vladike. U tom trenutku se izdvojila manja grupa i započela sa izgovaranjem pogrdnih reči i da skandira protiv Petra Petkovića i Srpske liste. Govorili su ‘čuvaju vas Albanci, je l’ ovo pobeda od 10 nula/13, 16 nula'“, javlja Lazarević.

Prema njegovih rečima skandiranje je trajalo do osam minuta. Vladika je pokušavao da ih smiri, zajedno sa lokalnim sveštenicima, ali to je bilo bezuspešno.

„Oko sedam do osam minuta je trajalo to njihovo dranje na Petra Petkovića pre svega. Srpska lista je okružila Petra Petkovića, nisu reagovali. Vladika je bezuspešno pokušavao da ih smiri, ali su mu govorili – ‘vladiko, razumite nas, čuvaju nas Albanci’,“ opisuje atmosferu Lazarević.

Na osnovu video snimka, čuje se veći broj ljudi koji nezadovoljno skandira protiv Petkovića i čelnika Srpske liste.

„Koliko vodimo Petkoviću. Kako te nije sramota od Boga da dođeš ovde p…. jedna?“ vikali su revoltirani Srbi, uz druge povike da „se gubi“, da li oni „moraju da se sele“, da vladika treba da bude sa Kolašincima „a ne sa izdajnicima“, da su ga Albanci dopratili, ko ih je pustio, i „doveo pred crkvu“, itd.

Izdaja izdaja, izdajnici! Kosovo je srce Srbije

Njima su najviše zamerali prisustvo specijalnih kosovskih snaga u ovoj opštini.

Kosovska policija je pod rotacionim svetlom bila u blizini crkve i pretpostavlja se da su oni dopratili Petkovića.

Incident se ipak završio mirno, naveo je Lazarević.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zubin Potok INFO (@zubinpotokinfo)

Inače, Vladika je prema ranijoj najavi, trebalo da osvešta badnjak u Kosovskoj Mitrovici, ali se tamo nije pojavio. Danas, pre podne Kancelarija za KiM saopštila je da Petković dolazi u Zubin Potok.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.