Uklanjaju se stranačka obeležja Novog DSS sa sedišta u Kosovskoj Mitrovici

Vest je ažurirana

Sa izloga sedišta OO Novog DSS u Kosovskoj Mitrovici uklanjaju se stranačka obeležja.

Radnici uklanjaju veliki poster stranačkog lidera Miloša Jovanovića.

Kako su nam na licu mesta kazali, oni nisu deo stranke, već im je zadatak samo da uklone obeležja.

U Kosovskoj Mitrovici trenutno duva jak vetar, uz kišu i susnežicu.

Predsednik Novog DSS za KiM i gradskog odbora stranke u Kosovskoj Mitrovici, Boris Janićijević, podneo je ostavku na ove funkcije, saopštio je pre dva dana u Skupštini Srbije, predsednik Aleksandar Vučić.

On je obavestio poslanike da je predsednik Novog DSS-a za KiM, Boris Janićijević podneo neopozivu ostavku a upravo zbog, kako je rekao, „cirkusa u Skupštini“.

Vučić je zapravo pročitao poslanicima vest portala Kosovo Online koji je preneo navode Janićijevića.

Janićijević je za ovaj medij kazao da su ga u odluci podržale kolege iz gradskog odbora novog DSS-a iz Kosovske Mitrovice i da su zajedno sa njim svi podneli ostavke.

„Celog sebe sam dao u odbrani KiM. Zaista ne želim da gledam ovaj cirkus“, rekao je Janićijević, navodeći da „Novi DSS od danas ne postoji u Kosovskoj Mitrovici“.

KoSSev portal se za potvrdu navoda o podnošenju ostavke od tada Janićijeviću obraćao u više navrata, ali ni do objavljivanja ove vesti odgovori od njega nisu stizali.

Ranije ove nedelje, upravo Janićijević je podelio sa nama video snimak sa glavnog odbora Novog DSS-a na kojem za govornicom poručuje „Borba je počela, izguraćemo do kraja, nema predaje“, nakon čega se grli sa predsednikom stranke, Milošem Jovanovićem.

Istovremeno je objavljena i vest da je ceo pokrajinski odbor podneo ostavku, da bi juče agencija Beta prenela saopštenje navodno odbora koji je to demantovao, uz naznaku da oni postoje i dalje.

Potom je Janićijević ponovo za Kosovoonline demantovao tu vest, navodeći da je saopštenje stiglo iz centrale u Beogradu i da vest nije tačna.

Lider stranke Miloš Jovanović nam je neposredno po objavljivanju ove vesti potvrdio da je i on, kao i šira javnost na sednici od predsednika prvi put čuo o tome da predsednik pokrajinskog odbora podnosi ostavku, te da od tada, ni on sa Janićijevićem nije uspeo da se čuje.

Jovanović nam je kazao da očito više ne postoje uslovi za funkcionisanje stranke na KiM, a opširnije o tome šta nam je još kazao, objavićemo sutra.

Gradski odbor formiran je jula meseca prošle godine, a nakon osam godina od gašenja predstavništva ove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Prošle je nedelje je upravo lider DSS govorio za naš portal. Tada je u našu redakciju došao sa predsednikom OO Borisom Janićijevićem, a koji se više ne javlja na naše pozive.

 

„Ako su Srbi odlučili da se ispišu iz istorije i da ne budu narod, ako se to, ne daj Bože desi, a ja ću dati sve od sebe da se to ne desi – Kosovo secesionističko će biti onda priznato od Srbije, Srbije za 20 godina više neće biti, Republika Srpska će nestati, Srbi će se svesti na beogradski pašaluk, biće članica NATO pakta i to će biti jedan mulj i nestanank i silazak sa istorijske scene nekada slavnog naroda. I svaki predak može u grobu da nam se prevrće po 100 puta, jer ćemo u tom slučaju biti najgora, ali ubedljivo najgora generacija koju je srpski narod izrodio“, kazao je Jovanović. Podsetite se u: Ulica i blokada ukoliko Vučić prihvati evropski predlog, moraće da siđe s vlasti

 

 

 

 

 

 

 

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.