Uhapšeno 10 osoba na Kosovu, u interakciji izvršili prevaru sa bankarskim karticama, čekovima…

Kosovska policija uhapsila je danas deset osoba u sedam opština na Kosovu zbog sumnje da su u međusobnoj interakciji počinili krivična dela „izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica“ i „ulazak u računarske sisteme“. 

Oni su, kako navode iz policije, sa ciljem sticanja protivpravne koristi za sebe ili drugo lice –  „neovlašćeno koristili bankovne kartice za obavljanje transakcija, podizanje novca sa bankomata i kupovali razne predmete bankovnim karticama koje su uspeli u različitim oblicima da kompromituju“.

Na taj način oni su naneli štetu bankama na Kosovu u iznosu od nekoliko stotina hiljada evra.

Nakon višemesečne istrage u vezi sa ovim krivičnim delima, policija je danas izvršila pretres na 14 lokacija i to u opštinama – Priština, Gnjilane, Uroševac, Kačanik, Glogovac, Suva Reka i Dečani.

Tu su pronađeni i zaplenjeni kompjuteri, mobilni telefoni, USB, bankovne kartice, dokumenta, kao i tri pištolja i municija.

Uhapšeno je deset osoba.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.