Uhapšene dve maloletne osobe zbog bacanja molotovljevog koktela na kuću u Kišnici

FOTO: KP

Dve maloletne osobe uhapšene su danas zbog sumnje da su juče bacili flašu napunjenu tečnom materijom na kuću u Kišnici, saopštila je Kosovska policija.

Juče oko 20 časova Kosovskoj policiji prijavljeno je da je na porodičnu kuću u Kišnici bačen molotovljev koktel.

Nakon istrage danas su identifikovane a potom i uhapšene dve maloletne osobe za koje se, kako navodi KP, sumnja da su umešane u ovaj slučaj i određena im je mera zadržavanja.

Slučaj je za sada okarakterisan kao „Izazivanje opšte opasnosti“, jer policija sumnja da su incidentu prethodili sporovi između vlasnika kuće i uhapšenih u vezi sa korišćenjem javnog parka u blizini pomenute kuće.

O ovom slučaju je na današnjoj konferenciji za štampu, a pre nego što je KP potvrdila hapšenje, govorio kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja koji je kazao da je „policija vrlo angažovana da otkrije sve detalje“, te da će javnost biti informisana o napretku istrage.

„Mi smo posvećeni da sprečimo i ukoliko otkrijemo takve slučajeve, kriminalci će biti izvedeni pred pravdu“ poručio je.

Povezane vesti:

Kišnica: Incidenti svakodnevni, policijske zaštite nema

Na porodičnu kuću u Kišnici bačen molotovljev koktelPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.