Uhapšen osumnjičeni za pretnju tužiteljki Hajdari

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Noćas oko 22:00 Kosovska policija uhapsila je osumnjičenog u vezi sa slučajem pretnje tužiteljki u „Pronto“ slučaju, Driti Hajdari, prenosi Gazeta Express pozivajući se na portparola Kosovske policije, Bakija Keljanija.

„U vezi sa ovim slučajem, a nakon intenzivne istrage i policijskih aktivnosti, uhapšen je jedan osumnjičeni. Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom nastavlja dalje pravne procedure“, rekao je Keljani, prenosi Gazeta.

Kosovski mediji, javili su jutros da je tužiteljka Specijalnog tužilaštva, Drita Hajdari, prijavila pretnje koje je dobila preko portala koji je emitovao njen intervju.

Hajdari je procesuirala slučaj „Pronto“, jednu od većih korupcionaških i nepotističkih afera za koju je bilo okrivljeno 11 kosovskih zvaničnika, uglavnom funkcionera LDK.

Osnovni sud u Prištini doneo je 3. januara oslobađajuću presudu za sve okrivljene u ovoj aferi uz obrazloženje da nije dokazano da su okrivljeni počinili krivično delo „kršenje ravnopravnog statusa građana Kosova“ za koje ih je Tužilaštvo teretilo.

Slučaj „Pronto“ dobio je ovaj naziv jer dokazi protiv okrivljenih uključuju snimke telefonskih razgovora na kojima su okrivljeni navodno razgovarali o zapošljavanju određenih lica u javnim preduzećima.

Povezani članci:

Tužiteljka u slučaju „Pronto“ prijavila pretnju policiji

Oslobađajuća presuda u slučaju „Pronto“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.