Ugostitelji protestovali upaljenim sirenama ispred kosovske vlade

Foto: Radio Kontakt Plus i KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Udruženje ugostitelja Kosova, u znak nezadovoljstva najnovijim merama vlade, uz upotrebu automobilskih sirena, večeras je nekoliko minuta protestovalo na ulici ispred zgrade Vlade Kosova.

Vlada Kosova, u okviru novih mera za suzbijanje pandemije, odlučila je juče da ograniči rad ugostiteljskim objektima do 23 časa. Ranije je ovom sektoru bilo dozvoljeno da radi do 21:30. U međuvremenu, policijski čas ostaje na snazi ​​od ponoći do pet ujutru, osim u hitnim slučajevima.

Udruženje ugostitelja Kosova zahteva da se radi prema opštinskim propisima, da muzika bude srazmerna ovom rasporedu i da se ukine policijski čas.

„Mere nemaju smisla da ograničavaju poslovne aktivnosti, već da stimulišu vakcinaciju stanovništva, kao jedino rešenje za izlazak iz ove krize. Pošto dozvoljavamo ulazak samo vakcinisanim licima i onima koji pruže dokaze (da nisu inficirani), zašto ne bismo radili punim kapacitetom?!“, kaže se u reagovanju ovog udruženja koje je za sutra najavilo vanrednu sednicu Skupštine, u 14 časova.

Inače, Asocijacija kosovskih opština upozorila je da će ponovo zatražiti ukidanje policijskog časa, jer broj novooboljelih od korona virusa opada i već danima nema slučaja sa smrtnim ishodom.

Ublažene nove mere antikovid 19 iz Prištine, policijski čas od ponoćiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.