Zaharova: Samoproglašena kosovska vlast nastavlja da provocira

„Samoproglašene ‘vlasti Kosova’ i snage koje stoje iza njih nastavljaju da provociraju protiv aktivnosti ruskih diplomata u Republici Srbiji. Čim je osoblje prištinske Kancelarije Ambasade Rusije u Srbiji napustilo teritoriju Kosova, odmah je organizovana nova provokacija – usledile su nove injekcije dezinformacija, čija je svrha bio je da dovede u pitanje privrženost Rusije Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN“, poručila je Marija Zaharova.

Portparolka ruskog MIP-a je preko društvene mreže Telegram, a potom i Fejsbuka, komentarisala ovonedeljno proterivanje dva službenika Kancelarije za vezu Ruske federacije u Prištini, kao i nove izjave iz Prištine.

„Najoštrije osuđujemo ovakvo destruktivno ponašanje i odbacujemo bilo kakve insinuacije o navodnoj promeni ruskog stava u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene ‘Republike Kosovo’,“ poručila je.

Kosovski MIP je ove nedelje, kako su preko društvenih mreža saopštavale vlasti u Prištini, proglasio nepoželjnim dvojicu službenika Kancelarije za vezu Ruske federacije, koji su u međuvremenu i napustili Kosovo.

Potom se i ruski MIP oglasio sa ocenom da ne priznaje odluku kosovske vlade jer Kosovo za njih nije nezavisna zemlja.

U međuvremenu je bivši ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, inače čovek za kojeg se pisalo da je kao uspešan poslovni čovek imao i jače poslovne veze u Rusiji, na jednoj od društvenih mreža napisao da će Rusija „pre ili kasnije“ priznati Kosovo a ne podelu.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.