Ubijen osumnjičeni, a ranjen policijski službenik tokom akcije hapšenja u vezi sa krađom u Suvoj Reci

Kosovska policija / police
FOTO: KoSSev

U nastavku prošlonedeljne akcije Kosovske policije u vezi pljačke zlatare u Suvoj Reci ranjen je još jedan policajac, dok je tokom razmene vatre sa službenicima ubijen jedan od osumnjičenih. Ukupno je uhapšeno sedam osoba, dok se za još jednom i dalje traga, saopštila je danas Kosovska policija.

U zlatari u Suvoj Reci prošlog utorka dogodila se oružana pljačka, tokom koje je, prema tadašnjim medijskim natpisima, pričinjena šteta u iznosu od 250.000 evra.

Tada je došlo do razmene vatre između naoružanih osoba i policijskih službenika kada je iranjen jedan od policijskih službenika, dok su osumnjičeni pobegli.

U narednim danima uhapšene su tri osobe za koje se sumnja da su pomagali u izvršenju krivičnog dela „razbojništvo“.

Nakon dalje istrage i identifikacije osumnjičenih, danas su sprovedeni pretresi na sedam lokacija – u Prištini, Kosovu Polju i Crnoljevu.

Međutim, kako navode iz KP bez iznošenja drugih detalja, osumnjičeni je tokom policijske akcije pucao na službenike i pritom jednog ranio.

Njemu je potom ukazana medicinska pomoć i nalazi se van životne opasnosti.

Iz KP navode da su policijski službenici „bili primorani da primene proporcijalnu silu“, te da su jednog od osumnjičenih „neutralisali“, a još četvoricu uhapsili. Za jednom osobom se i dalje traga.

Ujedno ističu da osumnjičena lica već imaju kriminalnu prošlost, odnosno da su osumnjičeni za umešanost u više krivičnih dela – „ubistvo, razbojništvo, teška krađa, pretnje, telesne povrede, zelenašenje, posedovanje oružja i drugo“.

Iz KP nisu izneli više detalja o ovom slučaju, osim što su saopštili da će se dalje radnje sprovoditi u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.