Oružana pljačka zlatare u Suvoj Reci, u razmeni vatre ranjen policajac

Oružana pljačka zlatara Zeri
FOTO: Zeri

U zlatari u Suvoj Reci danas se dogodila oružana pljačka u kojoj je ranjen jedan policajac, javljaju listom prištinski mediji pozivajući se na potvrdu policije. Napadači su potom pobegli sa lica mesta, a prema medijskim navodima, pričinjena je šteta u iznosu od 250.000 evra.

„Oko 15:45 prijavljena je pljačka u Suvoj Reci. Najbliža patrola izašla je na lice mesta i čim su izašli, razbojnici su otvorili vatru na policiju. Usled toga je povređen policajac i njegov život je van životne opasnosti“, kazao je portparol regionalne popolicije u Prizrenu, Šaćir Bitići (Shaqir Bytyqi), prenosi Klan Kosova.

Precizira da je službenik ranjen u nogu.

Tvrdi da su potom četiri osobe napustile lice mesta putničkim automobilom.

„Teško ih je identifikovati. Istražitelji prikupljaju dokaze i mi ćemo nastojati da ta lica identifikujemo što je pre moguće i uhapsimo“, dodao je on.

Pozvajući se na navode direktora Kosovske policije za region Prizren, Fatona Aljija (Faton Ali), isti medij javio je da su napadači koristili puške, te da su pobegli automobilom koji poseduje tablice drugog vozila.

Ovaj medij ujedno izveštava da je vrednost pričinjene štete usled pljačke oko 250.000 evra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.