U Španiji uhapšeno 15 Albanaca zbog trgovine drogom

Ilustracija/FOTO: MUP Srbije

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Albanci u Španiji osmislili su sistem za obavljanje trgovine drogom, međutim, španski policajci su pronašli rešenje za albanske lidere trgovine drogom. Državni organi su u ponedeljak uspeli da se obračunaju sa grupom Albanaca umešanih u trgovinu drogom, uhapsivši 15 ljudi.

Prema pisanju španskih medija, banda koju predvode Albanci formirala je nekoliko kuća za proizvodnju narkotika (prim.red.) u Malagi.

Istražne radnje započete su u maju 2021, kada su agenti pronašli takvu kuću u Koinu i tako započeli rad na hapšenju trgovaca. Tokom rada, istražni tim je shvatio da organizacija ima i druge tačke za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru. Posle višemesečne istrage, u Mihasu, Alhaurin de la Toreu, Marbelji i Fuenhilori pronađeno je još šest kuća sa istim strukturama koje je koristila kriminalna grupa, piše „cadenaser“.

Jedna od kuća je korišćena za sušenje marihuane koja se uzgajala u drugim zgradama. Tokom akcije zaplenjeno je 127 (kilograma prim. red.) narkotika spremnih za prodaju, 3.696 biljaka marihuane i 600.000 evra, tri vozila i detektor GPS sistema.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.