U slučaj seksualnog zlostavljanja maloletnice umešan i advokat

Danas je, povodom slučaja dvogodišnjeg seksualnog zlostavljanja maloletnice u Glogovcu, u koji su umešana čak tri lica – policajac, nastavnik i ginekolog, u svojstvu osumnjičenog ispitana još jedna osoba – advokat Haljiljaj (ime nije navedeno), saopštio je Policijski inspektorat Kosova. Saopštenje PIK-a prosleđeno je medijima nakon sednice skupštinskog odbora na kom se raspravljalo o ovom slučaju, a koja je bila javna na insistiranje jednog poslanika Samoopredeljenja. 

Načelnica Policijskog inspektorata Kosova Miradije Keljmendi, danas je podnela izveštaj Odboru za unutrašnje poslove, bezbednost i nadzor Kosovskih bezbednosnih snaga Skupštine Kosova povodom umešanosti policijskog službenika V.V. u slučaj dvogodišnjeg seksualnog zlostavljanja maloletnice iz Glogovca.

Policijski službenik V.V, zajedno sa nastavnikom iz istog mesta, tereti se za zloupotrebe službenog položaja, kao i za krivično delo silovanja i seksualnog zlostavljanja.

Poslanik Samoopredeljenja Redžep Seljimi, insistirao je da današnja sednica bude javna. On je izneo navode da su u ovaj slučaj umešani policajac, prosvetni radnik i ginekolog i upitao Keljmendi da li postoji još lica koja su upletena u isti slučaj, prenosi RTK2.

„Da, umešano je još osoba iz drugih institucija,“ odgovorila je Miradije Keljmendi, međutim, na dodatno pitanje da li je umešan i advokat, odgovorila je, „još smo u fazi istrage“.

Nakon sednice, osvrćući se na različite članke objavljene danas u kosovskim medijima o ovom slučaju, a „radi pružanja tačnih informacija“, saopštenjem se oglasio Policijski inspektorat Kosova.

„Ispitivanje advokata Haljiljaja je nastavak istražnih radnji koje se odnose na slučaj koji PIK istražuje u potpunoj koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom Prištine i u okviru kojih su do sada uhapšena tri osumnjičena lica,“ saopštio je danas PIK.

Advokat je osumnjičen za krivična dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ kao i za „seksualno zlostavljanje usled zloupotrebe položaja, ovlašćenja ili profesije“, dodaje se u saopštenju PIK-a.

PIK sa druge strane, nije precizirao da li je osim trojice osumnjičenih i danas ispitanog advokata, još neko umešan u ovaj slučaj.

Javnost na Kosovu nedavno je potresla vest o slučaju hapšenja policajca, koji se sumnjiči da je dve godine seksualno zlostavljanjao maloletnicu, koja je došla u policiju da prijavi da ju je seksualno zlostavljao nastavnik. Portal Insajderi tada je javio i da se sumnja da je V. V. naterao maloletnicu na abortus koji je izvršen u ordinaciji jednog ginekologa u Prištini.

U međuvremenu, na zahtev opozicije održana je vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o seksualnom zlostavljanju, kao i o institucionalnoj odgovornosti.

Pročitajte još:

Protest zbog devojke koju je silovao nastavnik, pa policajac kome je to prijavilaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.