U opštini S.Mitrovica ponovo u funkciji Kancelarija za katastar, otvorio je Ljiburn Aljiju

Ljiburn Aliju i Atić
FOTO: KoSSev

U opštini Severna Mitrovica danas je ponovo otvorena Kancelarije za katastarske servise.

Ove je kancelarije u zgradi pomenute opštine zvanično otvorio kosovski ministar za životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu, Ljiburn Aljiju.

„Razlog moje posete ovoj opštini je ponovno otvaranje Kancelarije za katastarske servise. One su postojale i ranije, a sada se ponovo stavljaju u funkciju zbog velikog interesovanja građana. Oni dolaze i mole da uzmu svoju dokumentaciju što se tiče imovine“, kazao je Aljiju za KoSSev ispred opštinske zgrade.

Najavio je da će danas otvoriti iste Kancelarije u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, koje ove sektore do sada nisu imale.

Aljiju je ove kancelarije otvorio u društvu predsednika ove opštine, Erdena Atića.

Upitali smo ovog ministra i dokle se stiglo sa projektom obnove i izgradnje kuća Albanaca oštećenih tokom rata na Kosovu a koje se nalaze u opštinama na Severu, čiji je deo upravo i Ministarstvo infrastrukture na čijem je čelu.

Kaže da će se gradnja nastaviti, podsetivši da je kosovska vlada za narednu godinu za to opredelila još milion evra više.

Na pitanje o srpskom pravoslavnom groblju u severnom delu Mitrovice, koje je teško oštećeno upravo tokom početka rastauracije jedne od tih kuća, Aljiju nam je odgovor najavio pismenim putem.

Posetu kosovskog ministra pratili su danas u opštini i ispred nje – samo mediji koji izveštavaju na albanskom.

Ljiburn Aliju i Atić
FOTO: KoSSev


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.