Aljbuljena Hadžiju u severnom delu Mitrovice u sklopu kampanje protiv rodno zasnovanog nasilja

Atić / Hadžiju
FOTO: KoSSev

Nakon ministra za infrastrukturu, severni deo Kosovske Mitrovice danas je posetila još jedna zvaničnica kosovske vlade. U sklopu kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u severnom delu grada danas je boravila i kosovska ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju. 

Ona se najpre u opštini Severna Mitrovica sastala sa gradonačelnikom Erdenom Atićem, a potom su zajedno, uz svoje saradnike, prošetali do glavnog mosta na Ibru.

Ispod ovog mosta, oni su došli do sveže iscrtanog grafita posvećenog gore pomenutoj kampanji. Nakon par fotografija i kratkog razgovora kraj ovog grafita, ona je i otišla.

Celu aktivnost ove ministarke, gradonačelnika i njihovih saradnika ispratio je veći broj službenika Kosovske policije.

Hadžiju se pre odlaska pozdravljala sa policijskim službenicima koji su stajali do samog mosta.

U sklopu ove aktivnosti kosovska ministarka pravde nije se obraćala medijima.

Njena poseta severnom delu Mitrovice deo je agende najavljene za danas u sklopu gore pomenute kampanje protiv rodno zasnovanog nasilja.

Ranije danas ona je boravila i u jednoj prištinskoj školi i to na predavanju upravo na ovu temu, zatim i na okupljanju u sklopu kampanje pod nazivom „One su mi“ u centru Prištine, kao i na diskusiji „Digitalno nasilje“. Iz severnog dela Mitrovice ide ponovo u Prištinu, gde će posetiti tamošnji ženski Fudbalski klub.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.