U mitrovačkom tužilaštvu 32 službenika podnela ostavku

 

Foto: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Ostavke u Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici podnela su ukupno 32 srpska službenika, uključujući tužioce.

To je dovelo do kašnjenja u svakodnevnom radu tužilaštva, koje se sada suočava sa nedostatkom kadrova, posebno tužilaca.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Valjon (Valon) Preteni rekao je u emisiji „60 minuta“ na KTV da je obim posla enormno povećan nakon ostavke deset srpskih tužilaca odatle.

„Broj srpskih tužilaca, pomoćnika i tužilaca u ostavci je ukupno 32. Deset tužilaca i 22 administrativna radnika podnelo je ostavke. Obim predmeta je enormno porastao jer imamo samo jednog tužioca u Opštem odeljenju, koji mora da vodi sve predmete. Ovo je stvorilo nepovoljnu situaciju za Osnovno tužilaštvo u Mitrovici“, rekao je on, prenosi Koha.

Preteni je pojasnio da se prioritet daje hitnim slučajevima. On je dodao da je Tužilački savet svestan poteškoća koje su nastale u radu i da su tražili podršku, kao što je prebacivanje „bilo kakvog gonjenja“ iz drugih zemalja.

U emisiji za KTV on je istakao da za „Slučajeve hitne prirode, kao što su pritvori, zaplene i nasilje u porodici, tražimo načine da se pozabavimo ovim slučajevima i da ne bude odlaganja“.

On je naglasio da trenutno objektu tužilaštva ne preti nikakva opasnost.

„Kosovska policija nastavlja da obezbeđuje objekat Osnovnog tužilaštva u Mitrovici i za sada nemamo nikakvu neizvesnost, rad se nastavlja normalno“ rekao je za KTV.

O najnovijoj krizi na Severu informišite se na našim tematskim stranicama Napuštanje institucija i Tablice.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.