Kljan: U Korči najavljen protest protiv dolaska Gorana Bregovića

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Neki građani Korče upozorili su na mirne proteste kako bi se usprotivili dolasku srpskog pevača Gorana Bregovića na festival piva, kojeg je pozvala zajednica Korča.

Kako prenose lokalni mediji, organizatori su već dostavili dokument Policijskoj stanici koja najavljuje protest koji je planiran za nedelju, prenosi Klan Kosova.

„Sve veći otpor protiv prisustva srpsko-hrvatskog pevača Gorana Bregovića na festivalu piva u Korči, dok opština kao organizator odbija da povuče poziv za pevača. Najnoviji razvoj reakcije nezadovoljstva je protest koji su najavili građani i koji se očekuje sutra“, rekao je jedan od građana koji je organizovao protest.

„Pozivamo sve intelektualce, građane sa svih etničkih teritorija da budu prisutni da zaustave srpskog pevača, antialbanskog Gorana Bregovića. Protest je MIRAN i TIH. Lokacija: pravoslavna katedrala u Korči, u nedelju, 08. 08. 2021, u 11:00”.

KoSSev: Negativna kampanja u kosovskim medijima

Opština Korča juče je tokom dana saopštila da neće otkazati poziv srpskom pevaču uprkos reakcijama.

U kosovskim medijima danima već traje negativna kampanja protiv Gorana Bregovića, neposredno nakon što su preneli vest sa nekih albanskih portala da Bregović dolazi na čuveni festival piva.

Optužuju ga da je bio inspirator masakra na Kosovu“, „idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u EX YU“.

Opština Korča i organizatori do sada su isticali da je to odluka opštine, da je to pitanje umetnosti, a ne politike.

Inače, na zvaničnom sajtu ovog festivala navedeno je da se uskoro očekuju detalji programa i još uvek nema potvrde o nastupu Bregovića.

Ni na zvaničnom sajtu Gorana Bregovića, takođe, nismo uspeli da pronađemo potvrdu da će učestvovati na Festivalu piva u Korči. A upravo se ovaj sajt otvara sa pesmom „Kalašnjikov“.

Čuveni korčanski pivski festival održava se ove godine od 14. do 18. avgusta i očekuju 100,000 posetilaca, a obećali su preko 100 muzičkih nastupa besplatno za posetioce. 


Opširnije o tome šta se ovih dana na Kosovu piše o čuvenom svetskom muzičaru Goranu Bregoviću, čitajte u:

Dronom pustio zastavu velike Albanije, sada brani Bregovića: Dobro došli! Mediji u Prištini kritikuju

G.Express i danas o Goranu Bregoviću: „Bio inspiracija i idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u EX YU“

Mediji na albanskom o dolasku Bregovića na festival piva u Korči: „Inspirator masakra na Kosovu“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.