U akciji policije i inspektora u regionu Peći novčano kažnjeno sedam lokala


Izvor: Koha (Tekst je zvorno preveden sa albanskog)

Kosovska policija u saradnji sa sanitarnim inspektorima Agencije za hranu i veterinu sprovela je u utorak akciju u regionu Peći radi praćenja protivkovid mera.

U nekim ugostiteljskim lokalima izrečene su kazne.

Ukupno sedam novčanih kazni izrečeno je poslovnim subjektima, rekao je portparol ove agencije Ljamir Tači.

„Nalazimo se u regionu Peći, krenuli smo od 7 sati sa inspekcijama, uglavnom u ugostiteljskim lokalima, gde su kritične tačke. Sa policijom nadgledamo mere protiv kovida širom Kosova. Izrečene su novčane kazne za 7 poslovnih subjekata, a u jednom lokalu smo bili prisiljeni da ga ispraznimo i bio je zatvoren, jer ni posle kazne nije sledio pravila i naredbe inspektora. Iz Peći smo se preselili u Dečane, sa policijskim jedinicama. Nadgledamo prostorije na putu za Dečane i unutar Dečana. Počećemo da nadgledamo nove mere koje stupaju na snagu u 12 sati noćas“, rekao je na KTV.

Rekao je da tokom ove akcije niko nije narušio bezbednost i da je policija uvek na oprezu.

Tači je pokazao koja su najčešća kršenja protivkovid mera.

„Prekršaji su bili različiti, ali dominira neispunjavanje uslova za fizičku distancu. Udaljenost između njih obično nije bila poštovana. Nailazili smo na slučajeve kada su postojale različite organizacije i u svakom od tih slučaja su kaznene mere bile u skladu sa zakonom. U mnogim slučajevima smo privremeno zatvarali kada vlasnik nije razumeo kaznene mere“, rekao je Tači.

Pozvao je građane i ekonomske subjekte da razumeju vladine odluke.

Tači je rekao da niko nije pošteđen novčanih kazni usled nepoštovanja mera, bez obzira na to da li se radi o javnim licima ili običnim građanima.

„Nismo pošteđeni, svi će biti jednaki pred zakonom. Gde god budemo naišli na prekršioce, isti (slučajevi) će rezultirati novčanim kaznama za sve.

Nakon Dečana, policijski timovi i inspektori nastaviće na drugim lokacijama da nadgledaju poštovanje mera.

„Ovde imamo i neke lokacije preuzete iz rada regionalne stanice, nadgledaćemo ih, a istovremeno čekamo da stignu i druge žalbe i ostaćemo ovde u zavisnosti od potrebe koja se ukaže“, rekao je Tači.

Detaljnije o novim merama čitajte u posebnoj vesti:

KP Sever potvrdila nove mere, zabrana kretanja od sutra u 22h

Kosovska vlada predstavila nove mere, ograničenje kretanja, zatvaranje ugostiteljskih objekata

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.