Tri respiratora i 14 monitora za KBC u K. Mitrovici od Delija, fondacije Novak Đoković i „Svi za Kosmet“

Uručivanje medicinske opreme
Foto: Fondacija Delije

Fondacije „Delije“ i „Novak Đoković“ i organizacija “Svi za Kosmet” uručili su danas tri respiratora i 14 monitora za praćenje stanja pacijenata v.d. direktoru KBC Kosovska Mitrovica, dr Zlatanu Eleku.

Fondacija „Delije“ je na svojoj Fejsbuk stranici saopštila da je “respirator konačno stigao u Kosovsku Mitrovicu, kada je situacija više nego loša”, imajući u vidu broj i stanje pacijenata koji su oboleli od COVID-19.

Sredstva za kupovinu respiratora (18.000 evra) ova fondacija je uplatila još krajem aprila, i napominju da je iznos od 3.000 evra koji je nedostajao za kupovinu donirala organizacija “Svi za Kosmet“.

Takođe ističu da akciju ne bi mogli da sprovedu bez saradnje fondacije “Novak Đoković” koja je ovom prilikom donirala još dva respiratora i 14 monitora za praćenje stanja pacijenata.

“Nadajmo se da će ova pošast brzo proći i da će biti što manje kandidata za korišćenje ove medicinske opreme. Idemo dalje, nema predaje!“, poručile su Delije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.