Tri nastavnika, policajac i advokat osuđeni za seksualno zlostavljanje maloletnice

Sud
FOTO: N1

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Tri nastavnika, policajac i advokat osuđeni su za seksualno zlostavljanje maloletnice u Glogovcu pre više od godinu dana.

Slučaj je 2019. godine izazvao pometnju jer su za seksualno zlostavljanje maloletnice bili osumnjičeni nastavnik, policajac pa čak i advokat.

Nastavnika Škeljzena Džekaja (Shkëlzen Xhekaj) je Osnovni sud u Prištini osudio na četiri i po godine zatvora. Proglašen je krivim za „seksualno zlostavljanje zloupotrebom položaja, autroteta ili profesije“ i „podsticanje na seksualne radnje lažnim obećanjem braka“

Policijski službenik Veselj Veselji (Vesel Veseli) osuđen je na dve godine zatvora zbog krivičnog dela „seksualno zlostavljanje zloupotrebom položaja, ovlašćenja ili profesije“ i „podsticaj na prekid trudnoće“.

Advokat Gazmend Haljiljaj (Halilaj) osuđen je na dve godine zatvora zbog krivičnog dela „seksualno zlostavljanje korišćenjem položaja, ovlašćenja ili profesije“.

Druga dva nastavnika – F. C. i I. R. osuđeni su na kaznu zatvora od dve godine, pod uslovom da u roku od tri godine na počine druga krivična dela.

Okrivljeni G. Z. je oslobođen optužbi za zastrašivanje tokom postupka. Okrivljenom H. H. je izrečena oslobađajuća presuda za krivično delo seksualno zlostavljanje.

Pročitajte još:

PIK: Četvrto hapšenje u slučaju seksualnog zlostavljanja maloletnice iz Glogovca

U slučaj seksualnog zlostavljanja maloletnice umešan i advokat

Protest zbog devojke koju je silovao nastavnik, pa policajac kome je to prijavilaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.