Tači: Putin mi je jasno rekao, ‘ne možemo mi da budemo veći Srbi od Srbije’

Putin Tači

Ukoliko sporazum između Kosova i Srbije bude bio postignut, Rusija se tome neće protiviti, tvrdi kosovski predsednik, Hašim Tači, da mu je to obećao predsednik Putin prilikom njihovog susreta u Parizu na obeležavanju stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, prenosi KTV.

O susretu sa ruskim kolegom, novembra prošle godine, Tači je više puta govorio, a sinoć je otkrio još jedan detalj. Naime, kako tvrdi Tači, na njegovo pitanje da li će u Savetu bezbednosti biti protiv eventualnog sporazuma između Kosova i Srbije, Putin je odgovorio da oni „ne mogu da budu veći Srbi od Srbije“.

“Sa predsednikom Putinom sam se sreo samo jednom. Upitao sam ga veoma otvoreno šta ukoliko Kosovo i Srbija postignu uzajamni sporazum, rekao mi je da Rusija neće biti protiv jednog takvog sporazuma. Šta ukoliko uzajamni sporazum bude postignut, da li će biti protiv u Savetu bezbednosti? Rekao mi je veoma jasno: ‘Mi ne možemo da budemo veći Srbi od Srbije’”, izjavio je Tači sinoć, gostujući u emisiji „Mišljenje“.

Foto: Insajderi

Iz Rusije s ljubavlju: Hašim Putin i Vladimir Tači

Susret Tačija i Putina u Parizu prošle godine izazvao je brojne reakcije, a posebno na Kosovu. U Prištini su nedelju dana kasnije osvanuli grafiti “Sever nije Krim“, “Prijatelji sa povlasticama“, „Iz Rusije s ljubavlju“ („From Russia with love“), ali i natpisi „Vladimir Tachi“ i „Hashim Putin“.

Više o „džinovskom koraku za kosovsku diplomatiju“, kako je sastanak sa ruskim predsednikom nazvao sam kosovski predsednik Hašim Tači čitajte u:

Tači: Ako se ukloni rezolucija 1244 ruski veto se automatski ukida

Vučić: Može Tači da juri Putina, neće dobiti podršku za bilo šta osim onoga sa čim se Srbija saglasi

Tači se sastao sa Putinom: „Ako Kosovo i Srbija postignu mirovni sporazum, Rusija će ga podržati“ 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.