SzS o „malom Šengenu“: DS podržava inicijativu, za Dveri – „velika Albanija“

Savez za srbiju SZS LogoU opozicionom bloku Savez za Srbiju još nema jasnog stava o „malom Šengenu“. Dok Demokratska stranka podržava takvu inicijativu, u drugim članicama, kao što su Dveri i Narodna stranka, protive se toj inicijativi, prenosi list „Danas“.

O inicijativi o slobodnom kretanju robe, usluga, ljudi i kapitala, poznatijoj kao „mali Šengen“, iza koje stoje Srbija, Severna Makedonija i Albanija redakcija „Danasa“ još nije dobila odgovor od Stranke slobode i pravde.

Predsednik DS-a Zoran Lutovac kazao je za list „Danas“ da je međusobno povezivanje, slobodan protok ljudi, robe i kapitala u interesu svih u regionu.

„Problem je u tome što se ne veruje ljudima koji bi to trebalo da sprovode u život, jer oni vodi politiku sukoba i podela“, kazao je Lutovac.

Predsednik Dveri Boško Obradović kratko je za list „Danas“ odgovorio: „mali Šengen – Velika Albanija“.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da će „mali Šengen“ najviše koristi doneti Albaniji i Severnoj Makedoniji.

„Jer smo mi pre svega za njih veće tržište, a posebno ako se uzme u obzir da oni već godinama investiraju u proizvodnju koja može biti konkurentna proizvođačima iz Srbije kao što je poljoprivreda i prerađivačka industrija“, kazao je Aleksić.

Povezani članci:

Mustafa: „Mini Šengen“ vodi u novu Jugoslaviju; Pacoli: Kosovo za integraciju – kad ga BiH i Srbija priznaju

Vučić: Ništa bolje nismo smislili već 30 godina; Rama: na sledećem sastanku da bude i Priština

Vučić: Do Nove godine i u Albaniju samo s ličnom kartom

Vučić, Rama i Zaev utvrdili deklaraciju sa prioritetima i merama za unapređenje regionalne saradnje

Sastanak Vučića s Ramom i Zaevom u Ohridu

Tači odbio da ode u Ohrid: Ne možemo da budemo deo samita država koje nas ne priznaju

Vučić: Želimo da imamo i Prištinu u „mini Šengenu“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.