U Vrnjačkoj Banji, Leposaviću i Graničanima sahranjeni Srbi stradali u sukobu sa policijom

povorka
FOTO: TV Most

Danas su sahranjeni Srbi koji su smrtno stradali u nedelju u Banjskoj kada je došlo do sukoba između Srba i Kosovske policije.

Stefan Nedeljković ispraćen je danas na večni počinak u svom rodnom Zvečanu, odakle su njegovi posmrtni ostaci dopremljeni u Vrnjačku Banju, gde je održana sahrana.

Sahrani Nedeljkovića je prisustvovao i položio venac direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Igor Milenković je sahranjen u selu Graničane kod Leposavića, a Bojan Mijailović na gradskom groblju u Leposaviću. Milenković je iza sebe ostavio troje dece i suprugu.

Bojana Mijailovića, porodica i građani ispratili su od njegovog stana u ulici Dositeja Obradovića do Novog groblja u Leposaviću gde su prisustvovali sahrani.

Podsetimo, u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj koji se dogodio 24. septembra stradao je jedan službenik kosovske policije i trojica Srba sa Kosova.

Među Srbima je povređeno nekoliko učesnika sukoba, a jedan se nalazi na bolničkom lečenju u Prištini. On je ispitan i određen mu je pritvor od mesec dana. Njegov advokat Miloš Delević uložio je žalbu Apelacionom sudu.

Od osam koliko je prvobitno uhapšeno, četiri lica su u međuvremenu puštena zbog nedostatka dokaza. Još dvojica su izvedena pred sud u Prištini tokom prošle nedelje i njima je takođe određen pritvor od 30 dana.

Radio Mitrovica Sever

O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.