Svećla: Tači i Veselji već dali iskaze Specijalnom sudu

Svecla
Foto: Koha

Javna je tajna da su kosovski predsednik, Hašim Tači i predsednik skupštine Kadri Veselji već dali iskaze pred Specijalnim većem za zločine na Kosovu, rekao je poslanik pokreta Samoopredeljenje Đeljal Svećla za KTV, prenosi Koha.

„To su javne tajne. Kadri Veselji je iskaz dao u Frankfurtu, a Tači je dao iskaz u dva slučaja, ali ne znam lokaciju“, rekao je Svećla.

Svećla je dodao da Haradinaj nije morao da podnese ostavku, baš kao što su to nisu učinila i druga dvojica kosovskih lidera. Ocenio je da je Haradinaj znao da vlada koju vodi neće imati „dug život“ i da je zato odlučio da se povuče.

„Bilo je pitanje dana kada će ova vlada pasti. Njegova ostavka bila je početak predstojeće kampanje. On je naveo da će se i na novim izborima kandidovati. U kom svojstvu će se on kandidovati? Kao osumnjičeni? Ne postoji pravi argument za razjašnjenje ove situacije. On je to učinio sa idejom da poveća podršku”, rekao je poslanik pokreta Samoopredeljenje.

Istakao je da je ostavka Haradinaja dobra za Kosovo. Prema njegovim rečima, Haradinajeva vlada je na svaka četiri dana prolazila kroz velike skandale.  Kao jedino rešenje vidi izbore.

Specijalno tužilaštvo je do sada, prema navodima nekih medija, ispitalo oko 300 osoba u vezi sa navodima o ratnim zločinima opisanim u izveštaju Saveta Evrope koji je sastavio Dik Marti. Medijske navode da je do sada već dva puta ispitan, predsedavajući kosovske skupštine, Kadri Veselji je demantovao. 

Povezani članci:

Urednik Gazeta Express: Jedan neprijatan telefonski razgovor sa Kadrijem Veselijem

Gazeta Express: Specijalni sud će podići optužnicu protiv Tačija i Veseljija zbog ubistva Albanaca

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.