Sutra i u ponedeljak redovno zasedanje Sabora SPC

FOTO: KoSSev

U kripti hrama Sv. Save na Vračaru u nedelju, odnosno u ponedeljak, započinje redovno zasedanje sabora Srpske Pravoslavne Crkve.

Pre samog zasedanja, u hramu Svetog Save arhijereji će prisustvovati Sv. arhijerejskog liturgiji.

Radni deo najvišeg jerarhijskog, crkveno-zakonodavnog i crkveno-sudskog tela Srpske Pravoslavne Crkve, kojim predsedava srpski patrijarh, započeće u ponedeljak, 15. maja 2023. godine, u kripti Svetog velikomučenika kneza Lazara hrama Svetog Save na Vračaru.

Prema proceduri određenoj Poslovnikom o radu, zasedanje počinje usvajanjem dnevnog reda koji čine prispeli predmeti dostavljeni od strane Svetog Arhijerejskog Sinoda, a nastavlja se razmatranjem izveštaja o arhipastirskom radu svih eparhijskih arhijereja, centralnih crkvenih tela, organa i zavoda.

Na kraju zasedanja Sabor će o svom radu izdati saopštenje za javnost.

Patrijarh Porfirije došao je pod udar najnovijeg talasa snažnih kritika u delu javnosti nakon njegove besede, čiji je deo osvanuo sinoć na društvenim mrežama, u kojima se jednoj ženskoj osobi, koja se ne nalazi u njegovom prisustvu obraća sa „jadnice“ i „bedo jedna“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.