Štrpce: Nastavljeni radovi na izgradnji mini hidrocentrale

Protest protim mini HME Štrpce
Foto: RTV Kim (arhiva)

„Nakon što je izdata privremena zabrana za izgradnju mini hidrocentrale, danas su ponovo počeli sa radom,“ kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim meštanin Štrpca Dobrivoje Stevanović.

Rad na izgradnji mini hidrocentrale u opštini Štrpce je nastavljen, iako je pre desetak dana kompaniji „Matkos grup“ rešenjem komunalne inspekcije naloženo da obustavi radove, jer je „došlo do zamućenja vode za piće u rezervoaru, a samim tim i ugroženo vodosnabedvanje meštana”.

“Nakon što je izdata privremena zabrana za izgradnju mini hidrocentrale, danas su ponovo počeli sa radom,“ kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim meštanin Štrpca Dobrivoje Stevanović.

On je dodao da se narod ponovo okupio da protestuje, „jer je revoltiran i ljudi ne znaju šta će se dalje desiti“.

„Juče sam bio kod Ombudsmana i tražio od njih pomoć, u ponedeljak ćemo otići i do Ministarstva za zaštitu životne sredine da vidimo kako to da rešimo. Svi oni krše zakon, a to je Zakon o pijaćim vodama Kosova, kome su povređena tri člana,“ istakao je Stevanović.

On je kazao da će se ponovo sastati sa gradonačelnikom ako ne dođe do rešenja, „pa ćemo videti u čemu je problem, jer se ovim krši odluka skupštine opštine da se privremeno obustavi izgradnja mini hidrocentarle,“ jasan je Stevanović.

Dozvolu za korišćenje zemljišta na lokaciji „Obe reke“ dala je upravo SO Štrpce još 2013. godine, ali je 2016. sa iste instance naloženo obustavljanje radova na neodređeno.

RTV Kim

Pročitajte još:

Meštani Štrpca brane svoje reke od izgradnje mini hidrocentrale

Zaustavljena gradnja mini hidrocentrale u Štrpcu „do iznalaženja rešenja“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.