Stevan Vulović: Brate Aleksandre, ne postoji bilo šta da ja nisam Vas poslušao

FOTO: N1 printscreen

„Izvolite ljudi. Vuloviću samo nemoj ratničke izjave da daješ molim te jer će tebe odmah da prenesu prištinski mediji. Samo nemoj da dižeš branu u vazduh. Ne radi ti mikrofon, ništa te nisam čuo“ – među prvacima kosovskih Srba u Klubu poslanika u Beogradu, predsednik Sbije Vučić obratio se i kosovskom gradonačelniku Stevanu Vuloviću. 

Najviđeniji kosovski Srbi bili su danas u Beogradu, u jeku krize na terenu, kako su opisivali, a za koju je dramatična predviđanja davao i srpski državni vrh tokom prenosa prvog dela ovog susreta. Dom poslanika bio je krcat ne samo Srpskom listom, već i medijskim ekipama. U toku je trgovinski rat između Prištine i Beograda kada je kosovska vlada prvo uvela carinske takse od 10 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, a juče povećala i na 100 odsto. Objavljujemo najzanimljivija obraćanja srpskih prvaka sa Kosova beogradskoj javnosti i Predsedniku. U ovom delu objavljujemo obraćanje Stevana Vulovića.

„Brate Aleksandre,

E kada sam to dočekao da mi to Vulović kaže. On je uvek voleo nekog drugog (A. Vučić)

Ne postoji bilo šta da ja nisam Vas poslušao. Dakle, ja sam u stvari vojnik države Srbije, to sam ponovio hiljadu puta. Znajući to, međunarodna zajednica i Šiptari funkcionišu po principu sa svima fino, ni sa kim iskreno, ja sam se uvek zalagao za onu svoju oko za oko, zub za zub.

Dakle, Kolašinci, a ja sam autentičan primer Kolašinca koji tamo živi duže od 500 godina će sve staviti na kocku za Zubin Potok, ali Zubin Potok nikad neće staviti na kocku.

Dakle, mi smo uvek tu da racionalno promišljamo, da se dogovaramo sa državom i da slušamo Vaše savete.

Ono što ja predlažem Albancima jeste da sve probleme koje imaju sa Srbima, da rešavaju na miran način jer mi smo uvek spremni da na silu odgovorimo silom.

Za početak možemo da im ograničimo da piju vodu, pa možemo da im oborimo energetski sistem, pa čak možemo i da ih potopimo. Ali to nećemo raditi i pozivam ih još jednom da sve probleme rešavamo mirno.

Jednom kad je bila teška situacija,  Vulović je hteo radikalne poteze pa sam ga molio, klečao na kolena da to ne učini (A.Vučić)

Dvadeset godina živimo sa mačem iznad glave. Šiptarski mač i to je jako teško izdržati za ne daj Bože, mi stvarno tražimo Vašu pomoć.

Ako budemo napadnuti, mi ćemo svakako na napad odgovoriti, ali mi znamo da države Srbije se mi ne možemo odbraniti a mi nismo sa tog prostora otišli ni 1690, nije nas odveo ni Arsenije Čarnojević, nismo otišli ni za Prvog svetskog rata, ni za Drugog svetskog rata, a ni posle ovog poslednjeg rata.

Dakle, naše je čvrsto opredeljenje da jačamo Zubin Potok i da u njemu ostanemo, svesni da bez Vaše pomoći to nije moguće.“

A evo kako su izlagale ostale kolege:

Goran Rakić: Ukoliko već danas ne uradite ništa, nas će proterati sa Kosova i Metohije

Milan Ivanović: Predsedniče dole imate veliku podršku, ne 80%, budite sigurni znatno je višePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.