Srpska na sastanku: Kamere zabeležile svađu (VIDEO)

U ovim trenucima u zgradi Skupštine Kosova održava se sastanak članova liste Srpska. Kako je i najavljeno, mediji su imali priliku da snime početak sastanka video i foto zapisima. Upravo je sam početak sastanka obeležila rasprava između Slobodana Petrovića, sa jedne strane, i Slavka Simića i Branimira Stojanovića, sa druge.

Pogledajte šta su zabeležile kamere NewPress produkcije.

11:50 – Srpska ponavlja: Jablanović nije predsednik liste

U međuvremenu se, saopštenjem za medije, a nakon sastanka, oglasila i lista Srpska. Ponovili su svoje jučerašnje navode da je, kako je objašnjeno u odgovoru na pitanja koje im je naš portal uputio – Aleksandar Jablanović samovoljno i bez podrške srpskih poslanika postavio na mesto predsednika liste Srpska, te, kako tvrde, obmanuo i izmanipulisao Kancelariju za registraciju političkih partija.

"Od osnivanja Srpske liste, Jablanović je glavni izvor sukoba i izazivanja podela. Sada, kada je potpuno raskrinkan, i posle izbacivanja iz kosovske, najuren i iz Vlade Srbije, pokušava Srpsku listu da tretira kao ličnu svojinu i razbije jedinstvo Srba u institucijama," poručili su danas, između ostalog, iz ove liste.

Poslednji razlog za sukob u ovoj listi jeste tvrdnja da je Aleksandar Jablanović novi predsednik liste Srpska, a što mu ostali članovi osporavaju, uključujući i njegovog saborca Slavka Simića.

Sukobi unutar ove liste, sastavljene mahom od kadrova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista, za javnost su vidljivi od smene Ljubomira Marića, inače kadra SNS-a, sa mesta ministra administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi, i postavljanja Mirjane Jevtić, iz PS-a – na njegovo mesto. Zbog ove smene došlo je i do prekida saradnje ove dve političke stranke na KiM-u.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.