Nakon Gornje Bitinje i Crepulja: Osnovna škola obnovljena posle 40 godina

Nakon gotovo četrdeset godina, Osnovna škola "Jovan Cvijić" u selu Crepulja, u opštini Zubin Potok, potpuno je renovirana sredstvima humanitarne organizacije Arnoa Gujona – Solidarnost za Kosovo i Eparhije raško-prizrenske. Početkom nedelje svečano je otvorena i škola u Gornjoj Bitinji, koju je takođe renovirala Gujonova organizacija.

"Uz novu fasadu, centralno grejanje, stolariju i druge neophodne prepravke uložili smo 35.000 evra," pojasnio je Gujon na svom Fejsbuk profilu, kao što je to učinio i nakon otvaranja škole u Gornjoj Bitinji. 

"Danas su nam deca priredila iznenađenje uz pesme i igre, i time uzvratila osmehom i ljubavlju više nego što smo mi dali. Veliko hvala upućujem deci i osoblju škole na prelepom dočeku," dodao je, takođe.

Arno Gujon i njegova Solidarnost za Kosovo poznati su po brojnim projektima pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, koji se, između ostalog, fokusiraju na obrazovanje, vaspitavanje i razvoj dece u Metohiji. 

Obnove škola i letovanja česte su akcije u okviru podrške ove organizacije, a jedna od većih i najskorijih bila je Božićni konvoj, kada je socijalno ugroženim porodicama na KiM-u podeljeno 12 tona pomoći i 80 ovaca u vrednosti od 85.000 evra. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.