Srpska lista: Glasali smo za Vjosu Osmani zahvaljujući zna se dobro kom našem funkcioneru i tada nismo bili kriminalci za nju

FOTO: KoSSev

Tvrde da izjave kosovske predsednice ne uzima niko za ozbiljno, a dva puta za dva dana na iste se njene reči oglašavaju saopštenjem. A Vjosa Osmani je kazala, i to u prisustvu slovenačkog predsednika Boruta Pahora, da Srpska lista zastupa interese kriminalnih struktura, da se Srbi na Kosovu ne plaše nje, već njihovih kriminalnih vođa i da je ona ne samo predsednica svih, već i vrhovni komandant vojske u kojoj pored Albanaca, ima i Srba.

„Ona je običan satelit Aljbina Кurtija koja je na funkciji sve dok slepo izvršava njegove naredbe“, poručuje Srpska lista, dodajući:

„Ona se predstavlja vrhovnim komandantom nekakve vojske, i to one ‘vojske’ koja ne sme da dođe na sever Кosova i Metohije, koja ima pilote a nema helikoptere, a o tenkovima i avionima da ne pričamo“.

U ovakvim kritikama i podsmehu na račun kosovske predsednice, potvrdili su istovremeno da je ona na funkciju „Predsednika Republike Kosovo“ izabrana:

„Zahvaljujući dvojici poslanika iz poslaničkog kluba Srpske liste, i da dobro zna zahvaljujući kom visokom funkcioneru Srpske liste su dvojica poslanika iz našeg poslaničkog kluba pristala da glasaju za nju kako bi bila izabrana na tu funkciju“.

„Tada, Srpska lista i njeni lideri joj nisu bili kriminalci i zločinci, kako nas danas naziva, što znači da su za nju i 95% Srba koji glasaju slobodno na izborima za našu partiju, i koje niko ne može da natera kako će da glasaju kada na dan izbora odu iza paravana, isto kriminalci i zločinci“.

Glasali jesu za onu koja sada „otkriva da štite interese kriminalaca“, ali i naglašavaju da je kredibilitet gospođe Osmani na Severu „nepostojeći“.

„I, i to se ogleda u činjenici da je za 8 dana koliko moli Srbe da izvrše preregistraciju to učinilo samo jedno lice“, kažu.

Za njih je predsednik Aleksandar Vučić, koji se, ističu, sa njima bori za bolji život srpskog naroda.

To su oni uvek i na svakom mestu isticali sa ponosom, a ne Osmani, za koju su takođe glasali. Za razliku od njih, ona se „uvek stidela svog gazde“ – Aljbina Кurtija.

A šta kažu građani?

Nakon izjave Osmani pre dva dana o Srpskoj listi, koju je iznela u odgovoru gradonačelnicima sa Severa o tome da ona nije njihova predsednica, pitali smo građane da li se oni slažu sa ocenama da Srpska lista navodno štiti interese kriminalaca. Pitali smo ih da li misle da se Srpska lista bori za interese srpskog naroda, i da li Osmani sa druge strane vide kao svoju predsednicu. U tri ankete sa više od dve hiljade ispitanika ukupno na Instagramu i Tviteru za 24 časa, većina smatra da Srbi na Kosovu ne doživljavaju Osmani kao svoju predsednicu, ali upadljiva većina ni za Srpsku listu ne misli da predstavlja interese srpskog naroda, već „interese kriminalnih struktura“. O tome uskoro u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.