Spirić: Praznik za Kosovsku Mitrovicu, pobeda je neminovna

Današnji dan je praznik u Kosovskoj Mitrovici, a pobeda kandidata Srpske liste neminovna je, smatra predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić. Pobedom kandidata ove stranke na kosovskim izborima, utvrdiće se, uverava on, neraskidiva veza sa Srbijom.

Nakon što je sadašnji zamenik kosovskog premijera i ministar Goran Rakić prešao u kosovsku vladu sa mesta gradonačelnika Severne Mitrovice, posle letošnjih izbora, do izbora novog gradonačelnika, taj posao obavljao je upravo Spirić.

Jutros je on sa saborcima iz Srpske liste i zaposlenima u delu mitrovičkih institucija došao na grupno glasanje.

Kao i ostali funkcioneri, i on je preneo slične pozive i poruke, u obraćanju medijima nakon glasanja: da se poštuju mere zaštite, da se glasa u što većem broju, kako bi se pokazali „jedinstvo i sabornost“.

A to je potrebno ne samo zbog „pritisaka i problema sa kojima se suočavamo“, već i svakako usled „sve evidentnijeg pritiska od strane Albanaca“.

„Mitrovica gradiće se, ali naravno, to sve zavisi od nas, našeg broja, naše izlaznosti, jer ovi su izbori veoma bitni i odlučujući za naš opstanak“, kaže.

Moramo da iskažemo veliku sabornost, pobeda je neminovna, znamo da kandidat srpske liste zasigurno pobediće i put koji je taj neraskidiv sa državom Srbijom biće utvrđen

Šta su kazali ostali zvaničnici Srpske liste čitajte u:

Rakić jutros: Od same zore građani izlaze i daju svoj glas Milanu Radojeviću

Radojević: Da se glasa za politiku kontinuiteta

Izborni dan detaljnije pratite u posebnoj vesti.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.