Rakić jutros: Od same zore građani izlaze i daju svoj glas Milanu Radojeviću

„Kao što možete videti, izborni proces protiče u najboljem redu“, takođe i „kao što ste mogli videti, od same zore građani izlaze i daju svoj glas Milanu Radojeviću“ – ovim se rečima medijima nakon jutrošnjeg glasanja za gradonačelnika Severne Mitrovice obratio zamenik kosovskog premijera, Goran Rakić, donedavno i sam gradonačelnik grada na Ibru.

On je glasao rano jutros, nakon što je na biračko mesto došao u društvu mogućeg naslednika za fotelju gradonačelnika, predsednika PO Kosovske Mitrovice Aleksandra Spirića i poslanika u kosovskoj skupštini Igora Simića, kao i poveće grupe zaposlenih u delu institucija grada.

Pozvao je građane da glasaju za najboljeg kandidata i da poštuju, kako je rekao, zaštitne mere u pandemiji koje su na snazi.

Za njega nema sumnje u to koji je kandidat od ponuđena četiri najbolji, te kakav će ishod izbora biti:

„Očekujem ubedljivu pobedu kandidata Srpske liste, gospodine Milana Radojevića. Podršku koju imamo mi od države Srbije, od predsednika Aleksandra Vučića, i danas smo pokazali i pokazaćemo u toku dana, jedinstveno, složno, kao što ste mogli videti od same zore, građani izlaze i daju svoj glas Milanu Radojeviću“.

Upravo zbog pozivanja na glasanje za određenog kandidata i prognoziranje pobednika izbora još u ranim jutarnjim časovima, deo medija u Prištini je tokom dana naveo da su on i poslanik u kosovskoj skupštini Igor Simić, koji je izneo sličnu ocenu, prekršili izbornu tišinu.

Potom se oglasio poslanik Samoopredeljenja Hajrulah Čeku sa zahtevom da Rakić bude smenjen, a potom i LVV da je navodno podneo žalbu komisiji za žalbe CIK-a što je potom, za Kljan Kosova demantovao šef sekretarijata ove , Mulj Desku.

Upravo su zatvorena birališta za vanredne lokalne izbore za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici i Podujevu. Severna Mitrovica ostala je bez zvanično izabranog gradonačelnika juna ove godine, kada je u novoj kosovskoj vladi Goran Rakić izabran za zamenika premijera i ministra administracije i lokalne samouprave. On je tada na mesto gradonačelnika podneo ostavku, a vršilac dužnosti postao je njegov dotadašnji zamenik, kao i predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

Šta su kazali ostali zvaničnici Srpske liste čitajte u:

Radojević: Da se glasa za politiku kontinuiteta

Spirić: Praznik za Kosovsku Mitrovicu, pobeda je neminovna

Izborni dan detaljnije pratite u posebnoj vesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.