SNV najavio okrugli sto povodom 11 godina od potpisivanja Briselskog – „između okupacije i (vele)izdaje“

Srpsko nacionalno veće
FOTO: KoSSev

Godišnjica potpisivanja Briselskog sporazuma – 11 po redu, obeležena je u petak. Ova tema povod je za okrugli sto koji su za sutra sazvali SNV, SNF i Otadžbina.

Bivši srpski i kosovski premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači, 2013. godine parafirali su Briselski sporazum, dokument koji se sastoji od petnaest tačaka od kojih se šest odnose na formiranje Zajednice srpskih opština.

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije, Srpski nacionalni forum i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ ovaj dokument vide kao „izdaju“ Srba.

„Okrugli sto je na temu Kosovo i Metohija – između okupacije i (vele)izdaje (od političke do krivične odgovornosti državnog vrha Republike Srbije)“, najavili su.

Događaj je najavljen za sutra u 11 časova u Beogradu, u hotelu M, ul. Bulevar Oslobođenja 56a.

Pored briselskog sporazuma, glavne teme su i „protivustavno delovanje, Francusko-nemački sporazum, Ohridski dogovor i posledice“.

„Posebno će se razgovarati o krivično-pravnoj odgovornost nosioca državnih funkcija u Republici Srbiji, kao i odgovornost državnih i pravosudnih organa zbog nepostupanja po zakonu u sprečavanju protivustavnog delovanja“, najavljeno je.

Ispred SNV će u radu okruglog stola učestvovati predsednik, Momir Stojanović, Marko Jakšić, Momčilo Trajković i drugi članovi veća.

Učešće će uzeti i akademik, Prof. dr Kosta Čavoški, Prof. dr Vesna Rakić Vodinelić, Prof. dr Milo Lompar, advokat Božo Prelević. Prof. dr Tanasije Marinković, profesori pravnih fakulteta Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Kosovske Mitrovice, analitičari Dragomir Anđelković i Đorđe Vukadinović i drugi.

Pročitajte još:

Vučić: Laž i sramota Dore Bakojani; Kurti da priča o ljudskim pravima?!; Što ti Rode, Hovenijeru, Stano, Eskobaru, Džime O’Brajanu niste rekli ni reč o zabrani srpske robe?

Kurti na 11-godišnjicu Briselskog: Tači jednostrano obećao da KBS neće preći Ibar bez dozvole KFOR-a

Na 11. godišnjicu Briselskog: Najkraća politička analiza ikada

Iljazi: Briselski je istorijski mirovni sporazum, ali su Kosovo i Srbija dalje od normalizacije odnosa nego 2013.

Stano na 11-godišnjicu Briselskog: Svi sporazumi da se primene, ZSO suštinsko i hitno pitanje

Jedanaest godina od Briselskog sporazumaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.