SLS: Na prelazu Bela Zemlja zadržan Jovanović – član SLS-a i savetnik premijera Kosova

Samostalna liberalna stranka SLS

Vest je ažurirana

Na prelazu Bela zemlja danas je zadržan član Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke i savetnik premijera Vlade Kosova Srđan Jovanović, saopštili su iz SLS-a. Pripadnici MUP-a Srbije proteklih meseci na prelazu Merdare zaustavljali su i zadržavali više članova ove partije koje su potom ispitivali pripadnici BIA-e.

14:00 – Haradinaj: Zabrinut sam

Ubrzo nako što je SLS saopštio da je Jovanović zadržan na prelazu Bela zemlja, oglasio se kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

„Izražavam veliku zabrinutost zbog toga što je moj savetnik Srđan Jovanović zadržan i ispitan od strane Policije Srbije i BIA-e na graničnom prelazu. Zastrašivanje kosovskih zvaničnika od strane srpske vlasti je neprihvatljivo i znak je agresije“, poručio je Haradinaj u objavi na Tviteru.


Veselji: Nedopustivo delo

Na svom Fejsbuk profilu oglasio se i predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, oceniši zaustavljanje Jovanovića kao „nedopustivo delo“.

„Ovo je akt koji ima za cilj podsticanje mržnje i nesigurnosti među kosovskim Srbima“, poručio je Veselji i pozvao Evropsku uniju da reaguje i traži od Srbije da prestane sa „provokativnim akcijama“.

Jovanović je na prelazu Bela zemlja bio zadržan pre sat vremena. Kako se navodi u saopštenju on je putovao za Vranje iz privatnih razloga. Pripadnici policije Srbije su mu, međutim, kako se dalje navodi u saopštenju rekli da „imaju nalog da ga zadrže dok ne dođu pripadnici BIA-e i obave razgovor sa njim“.

IZ SLS-a podsećaju da se proteklih meseci na prelazu Merdare isto dogodilo predsedniku, potpredsedniku i članovima Glavnog odbora Samostalne liberalne stranke, Slobodanu Petroviću, Bobanu Stankoviću, Nebojši Jakovljeviću i Srećku Spasiću.

„Samostalna liberalna stranka ne razume ove pokušaje zastrašivanja i maltretiranja i po peti put zahteva odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke i šefa Bezbednosne informativne agencije, zašto su visoki predstavnici ove političke stranke zadržavani u policijskim prostorijama na prelazima ka Srbiji“, zaključuje se u saopštenju.

Takođe, po peti put očekuju „konkretnu reakciju EU i domaćih i međunarodnih institucija povodom „maltretiranja članova SLS-a“.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.