SLS: Srećko Spasić, član SLS-a, zadržan na prelazu Bela zemlja

Samostalna liberalna stranka SLS

Samostalna liberalna stranka saopštila je da je juče i danas, na prelazu Bela zemlja, u dva navrata zadržan od strane pripadnika MUP-a Srbije Srećko Spasić, član Glavnog odbora SLS-a i savetnik u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova. Iz ove stranke podsećaju da je proteklih meseci više njihovih članova zadržavano i ispitivano na prelazu Merdare. 

U saopštenju koje je SLS dostavila medijima navodi se da su Spasića pripadnici MUP-a Srbije sinoć zadržali dva sata na putu ka Vranju rekavši mu da imaju nalog da ga zadrže jer “neko treba da obavi razgovor sa njim”. Nakon dva sata, kako stoji u saopštenju, ta osoba se nije pojavila i Spasiću je rečeno da može da nastavi put.

Spasić je na put krenuo iz privatnih razloga, a ista situacija mu se desila i u povratku, navodi se.

Iz ove stranke podsećaju da su „proteklih meseci na prelazu Merdare zadržani od strane MUP-a Srbije i ispitani od strane pripadnika Bezbednosno informativne agencije (BIA) predsednik, potpredsednik i član GlO SLS, Slobodan Petrović, Boban Stanković i Nebojša Jakovljević“.

SLS ovo vidi kao „pokušaje zastrašivanja i maltretiranja“ i „po četvrti put“ zahteva odgovor i obrazloženje od strane predsednika Srbije, premijerke i šefa BIA-e, „zašto su visoki predstavnici ove političke stranke zadržavani u policijskim prostorijama na prelazima ka Srbiji“.

Pored toga, očekuju konkretnu reakciju EU, kao i drugih „domaćih i međunarodnih institucija“.

Inače, Srećko Spasić, bio je gradonačelnik opštine Klokot do 2017. godine ispred Srpske liste. On je na kosovskim izborima 2013. kao kandidat za gradonačelnika tadašnje GI Srpska pobedio protivkandidata iz redova SLS-a Sašu Mirkovića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.