Simić: Nemam ništa sa snimanjem i objavljivanjem razgovora sa Kusari, ona se plaši novih snimaka

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Šefica Poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje, Mimoza Kusari-Ljilja (Lila), podnela je krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske liste, Slavka Simića „zbog snimanja i objavljivanja nelegalnog snimka”, navodeći da se radi o krivičnim delima sa jedne strane i aktivnosti dezinformisanja, sa druge strane.

To je učinila nakon objavljivanja razgovora koji je imala sa Simićem u njenoj kancelariji u Skupštini Kosova.

Nakon ove tužbe, za T7 je govorio funkcioner Srpske liste, Slavko Simić, koji negira optužbe Kusari-Ljilje.

„Iako sam bio pod pritiskom medija da govorim od početka objavljivanja pomenute komunikacije, nedavne insinuacije da stojim iza snimanja i objavljivanja naših razgovora, koje apsolutno nisu tačne, primoravaju me da negiram laži kojima Mimoza Kusari-Ljilja želi da skrene pažnju sa činjenice da su podršku Srpske liste tražili od Milana Radoičića. U čije ime i po čijem nalogu – ona najbolje zna. Možda je upravo strah od novih snimaka razlog za ovu medijsku hajku protiv Srpske liste, mene i gospodina Radoičića, ćutanje i gaženje istine“, rekao je on.

On uporno tvrdi da je Kusari-Ljilja više puta razgovarala sa Milanom Radoičićem, sankcionisanim od strane SAD, a prethodno traženim od strane Kosova zbog ubistva Olivera Ivanovića.

„Klevete, laži i izmišljene krivične prijave gospođe Mimoze Kusari-Ljilje ne mogu sakriti činjenicu da je više puta u mom prisustvu razgovarala sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i tražila od njega usluge i podršku za mnoge glasove u Skupštini“.

Simić je rekao da je uz podršku Srpske liste, poslanička grupa Samoopredeljenje usvojila više od 30 zakona.

„I mi smo dali podršku ne bilo čemu i bilo kome, već samo zato što se ne kosi sa našim nacionalnim interesima. I ona i ja dobro znamo koliko je puta razgovarala sa Milanom Radoičićem, koliko su ti razgovori trajali i da je tražila od njega i Srpske liste da podrže kadrovske izbore za najviše funkcije u Prištini, kadrovske izbore za agencije različite, ali i zakonodavne procese koje je opstruirala opozicija. I to nije sve. Bilo je dugih razgovora sa Radoičićem o mnogim, mnogim drugim aktuelnim temama i procesima van parlamenta i za ono što ja najbolje znam, možda će jednog dana javnost biti upoznata sa svim detaljima”.

Simić je naveo da je Kusari-Ljilja jednom zakazala pauzu da bi imala priliku da razgovara sa Radoičićem.

„Podsećam svoju sagovornicu da je tokom određenih skupštinskih zasedanja zakazivala pauzu da bi imala priliku da razgovara sa Radoičićem i zamoli ga za podršku Srpske liste, koja je u tom trenutku bila neophodna za njen rad“.

Pročitajte još:

Kusari podnela krivičnu prijavu protiv Simića, Vučića i „bande“ optužuje za sprovođenje kampanje

Svečlja optužio da je Vučić doturio kosovskim medijima snimak razgovora Simić-Kusari, reagovalo AGK

Kusari Ljilja priprema krivične prijave protiv Slavka Simića i portala „Nacionale“

Negativne reakcije na današnji sukob u kosovskoj skupštini
Tužilaštvo u Prištini pokreće istragu zbog današnjeg incidenta u skupštini
Samoopredeljenje i PDK sa međusobnim optužbama zbog današnjeg incidenta u skupštini
Bisljimi napustio kosovsku skupštinu, sednica nastavljena

Tuča u kosovskoj skupštini

Mimoza&Slavko (3): ‘Ajt mi kaži, Goran Rakić, da li i kome daje novac?

Mimoza&Slavko: Da li je i šta je Radoičić napisao šefici poslaničke grupe LVV

Navodni razgovor Simića i Kusari: Radoičić nije destruktivan za Kosovo, daje nam instrukcije, na odluke ni Vučić ne može da utičePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.