Sednica SO S.Mitrovica: Konkurs za 100 radnih mesta, infrastrukturni projekti i zahtev MTS D.O.O. za izgradnju zgrade

Sednica
Foto: KoSSev

Bezbednosna situacija u Severnoj Mitrovici je „na vrlo dobrom nivou“, procena je komandira Kosovske policije za Sever, Đorđa Karamarkovića. Na prvoj sednici SO Severna Mitrovica od kada su uvedene vanredne mere kosovske vlade, govornici su podsetili na statistiku obolelih od COVID – 19, i uspesima funkcionisanja Kriznog štaba i opštinskih struktura, uključujući i podsećanje na pomoć koja je do sada upućivana.

Firma MTS D.O.O podnela je zahtev za dodelu i dugoročno korišćenje opštinske nepokretne imovine, odnosno zemljišta za izgradnju nove zgrade, ali se na sednici nije glasalo o davanju saglasnosti. Ovu vest je saopštio gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, koji je, kako je potvrdio, izdao nalog opštinskim službama da u skladu sa zakonom razmotre ovaj zahtev. Druge detalje nije dao, osim da će nakon toga „predstaviti na skupštini svoju odluku“.

Goran Rakić
Foto: KoSSev

Goran Rakić najavio je i zapošljavanje za 100 građana i realizaciju infrastrukturnih projekata.

„Pre svega tu mislim na uređenje ulice Kralja Petra Prvog, na potezu od spomenika od početka pešačke zone do novog kružnog toka kod Crvenog solitera. Početak radova se očekuje“, kazao je Rakić.

Od projekta je izdvojio i uređenje dvorišta osnovne škola „Branko Radičević“ odnosno mobilijar, pristupne rampe, dečije igralište i rekonstrukciju krova sportske hale u osnovnoj školi „Sveti Sava“, asfaltiranje, zaštitnu ogradu i kapiju kao i izgradnju vetrobrana.

Neće biti stranačkog zapošljavanja i imaju pravo svi da konkurišu, naglasio je gradonačelnik, te da neće on o tome da odlučuje već nadležna komisija.

„Pozivam sve, Srbe i Bošnjake, Albance i Rome da konkurišu. Niti ću ja odlučivati, niti skupština, niti odbornici već komisija koja će biti nadležna“.

O detaljima ovog konkursa, tek nakon što Priština da saglasnost, dodao je Rakić.

Od ukupno 1600 zaposlenih u KBC Kosovska Mitrovica, 20 osoba je obolelo od COVID – 19 tokom ovog perioda. Od njih je 18 zdravstvenih radnika, iznela je podatke odbornica Danica Radomirović, koja je i infektolog.

Komandir policijske stanice Severna Mitrovica, Đorđe Karamarković, izneo je statistiku tokom primene vanrednih mera od 12. marta.

Do 1. maja, procenat rasvetljavanja krivičnih dela iznosi 73,7%, što je povećanje od 17% u odnosu na isti period prošle godine, izneo je ovaj službenik. Najveći broj krivičnih dela ticao se kršenja vanrednih mera.

Sednica je održana u sali JKP „Standarda“ po preporuci MALS-a, prisustvovalo je 17 odbornika, a među prisutnima su bili i i poslanici Srpske liste u kosovskoj skupštini, Igor Simić i Jasmina Dedić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.