U Novom Brdu počela izgradnja osam kuća za povratnike

Polaganje kamena temeljca, Novo Brdo
Polaganje kamena temeljca, Novo Brdo

U opštini Novo Brdo započeta je izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike, saopštilo je kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak.

Ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovali su zamenica ministra za zajednice i povratak, Alma Duši Кabaši i gradonačelnik Novog Brda, Svetislav Ivanović.

Кuće povratničkim porodicama u opštini Novo Brdo, gradiće se u selima Manišince, Bušince, Gornje Кusce, Jasenovik i Carevce, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Izgradnja kuća površina 55, 62 i 95 kvadratnih metra realizuje se u okviru programa „Povratak i reintegracija (EU-RRК) faza 5“, koji finansira Кancelarija Evropske unije na Кosovu, sufinansira Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi Međunarodna organizacije za migracije (IOM).

Projekat se realizuje u ukupno 12 opština na Kosovu dok je, prema navodima ovog ministarstva, krajem marta meseca odobrena izgradnja 62 kuće.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.