Samoopredeljenje ponovo optužuje Ahmetija za proneveru

Samoopredeljenje predaje tužiaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv Špenda Ahmetija
Foto: Insajderi

Pokret Samoopredeljenje podneo je još jednu krivičnu prijavu Osnovnom sudu u Prištini protiv gradonačelnika Prištine, Špenda Ahmetija, javlja Insajderi.

Nakon što su, krajem decembra, već jednom prijavili Špenda Ahmetija policiji zbog zloupotrebe službenog položaja i dodeljivanja 60.000 evra bordu festivala čiji je član sam Ahmeti, Samoopredeljenje je juče Osnovnom sudu u Prištini predalo i krivičnu prijavu protiv svog bivšeg partijskog kolege.

U krivičnoj prijavi predatoj Tužilaštvu, Samoopredeljenje optužuje Ahmetija da je zloupotrebio 530.000 evra u nezakonitom tenderu za snabdevanje mlekom za opštinu Priština.

„Prošle godine, tender za mleko je dobila kompanija Devoli, a vrednost ugovora je bila 200.000 evra. Ove godine, pod istim uslovima i za istu dužinu ugovora, pobednik je kompanija ABRAZEN, a vrednost ugovora je 733.000 evra. Tako je zloupotrebljeno 500.000 evra, a pravi vlasnici obe kompanije su braća Devoli. Nekoliko ovlašćenih osoba kompanije ABRAZEN su radnici Devoli Grupe, a jedan od njih je Ernest Isufi,“ rekao je Valjdrin Ahmeti (Valdrin Ahmeti) za Insajderi.

Iz Samoopredeljenja su počeli da ukazuju nadležnim organima na navodne pronevere svog bivšeg partijskog kolege od kad je on, zajedno sa Fatmirom Ljimajem odlukom kosovske skupštine odabran za ko-predsedavajućeg kosovskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Srbijom. Samoopredeljenje i LDK, dve najveće opozicione partije na Kosovu, odbile su da imenuju svoje predstavnike u tom timu i oštro se opiru njegovom radu.

Ovaj tim je, nakon održanog pripremnog sastanaka u Tirani, juče imao prvi zvanični sastanak u Briselu. Više o tom sastanku čitajte u posebnoj vesti Špend Ahmeti iz Brisela: „Takse se ne ukidaju na suvo“.

Špend Ahmeti, ko-predsedavajući kosovskog pregovaračkog tima, postao je lider PSD-a sredinom prošle godine kada je, zajedno sa 12 poslanika Skupštine Kosova napustio Samoopredeljenje. Od tada, bivši poslanici Samoopredeljenja nastupaju u samostalnoj poslaničkoj grupi PSD.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.