Samoopredeljenje prijavilo Špenda Ahmetija policiji


Izvor: Insajderi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Pokret Samoopredeljenje predao je danas u toku dana Kosovskoj policiji informacije o svom bivšem stranačkom kolegi.

Samoopredeljenje optužuje Špenda Ahmetija za zloupotrebu službenog položaja i konflikt interesa zato što je, kao gradonačelnik, sopstvenom odlukom izdvojio 60 hiljada evra za festival „Sunny Hill“.

Iz Samoopredeljenja navode da je tu odluku za odvajanje sredstava, gradonačelnik Ahmeti obrazložio isplatom pevača albanskog porekla, Action Bronsona.

„U zadnje vreme, predsednik je počeo da novac građana Prištine deli kako mu se prohte. Podsećamo da ovo osim što je nečasno, u ovom slučaju, čini i grubo kršenje pravila o konfliktu interesa od strane gradonačelnika Opštine Priština, koji je i sam član borda festivala „Sunny Hill“. Bez obzira na to što on sada može da izjavi drugačije, postoje javne izjava i takođe i veb stranica NVO-a, kojoj su prebačena sredstva, koji to potvrđuju,“ navodi se u saopštenju Pokreta Samoopredeljenje.

Karte za koncert „Sunny Hill“ su prodavane na tržištu u iznosu od 35 evro do 75 evra.
Umetnika Action Bronson je Kosovska policija uhapsila zbog sumnje da je koristio marihuanu u toku svog nastupa na ovom festivalu.

KoSSev: Špend Ahmeti novoizabrani ko-predsedavajući kosovskog pregovaračkog tima postao je lider PSD kada je, zajedno sa 12 poslanika Skupštine Kosova napustio Samoopredeljenje. Od tada, bivši poslanici Samoopredeljenja nastupaju u samostalnoj poslaničkoj grupi PSD.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.