Rukići: Vlada će subvencionisati 50 odsto plata i kirija

kafić zatvoren posao ilustracija
FOTO: Gazeta Express

Predsednik kosovske privredne komore Berat Rukići (Rukiqi) saopštio je da je sa kosovskom vladom postignut dogovor o subvencionisanju 50 odsto plata i kirija za mesec april u sektorima pogođenim novim anti-kovid merama.

Rukići se putem Fejsbuk profila oglasio nakon sastanka sa kosovskim ministrom finansija Hekuranom Muratijem i najavio da će sredstva biti podeljena krajem aprila ili početkom maja. Plate se odnose na zaposlene, a kirije na poslovne prostore koji se iznajmljuju.

Osim toga, prema njegovim rečima, biće preduzete i dodatne akcije za podršku sektorima sa posebnim specifikacijama, uključujući sektor transporta.

Rukići se takođe zahvalio ministru na brzom delovanju u olakšavanju teške situacije pojedinih sektora pogođenih merama.

Kosovski ministar finansija Hekuran Murati finansijsku pomoć vlade u vidu plata za radnike i kirija za poslovne prostore najavio je juče.

Podsetimo, kosovska vlada uvela je pre tri dana nove anti-kovid mere, koje su na snagu stupile u sredu. Prema novim merama, između ostalog, potpuno se obustavlja rad ugostiteljskom i gastronomskom sektoru. Predstavnici ovog sektora poslednjih dana izneli su niz negativnih reakcija i nezadovoljstva, zatraživši od vlade finansijsku podršku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.