RTK2 položajnik Leposavi iz Prištine

Leposava Priština
FOTO: RTK2

Ekipa RTK2 je jutros na prvi dan Božića posetila i ujedno bila i položajnik ’87-godišnjoj Leposavi Stojanović stanarki „Paviljona“ E. Gospođi Stojanović i još 14 porodica preti iseljenje iz improvizovanih stanova koje su dobili na trajno korišćenje.

U samom centru Prištine, u lošim, polu razrušenim barakama “Paviljona” E, Leposava Stojanović živi sama. Iako nije očekivala dolazak televizijske ekipe, velikodušno je ugostila  RTK2 ekipu u svom domu.

„Dobar dan. Hvala što ste došli da ste živi i zdravi i neka vam Bog podari sve najbolje. Neka je srećan Božić i vama, izvolite uđite”, rekla je na ulazu svog stana Leposava Stojanović.

Leposava pamti bolje dane kada se u Prištini Božić proslavljao u krugu porodice i prijatelja.

“Mi smo do sad svake godine proslavljali lepo Božić, bila mi je ovde porodica, sin i svi. Kako je bilo drugačije dok mi je sin bio tu, nikada Božić nije bio bez praseta. I Badnji dan se drugačije slavio, i dolazilo je mnogo više gostiju, čitava rodbina mi je bila ovde i ćerka i zet i deca njihova su dolazila i svi zajedno za Božić dođu kod mene, a sada…nema nikog. Ali me zovu telefonom ili pišu poruke, čestitaju Božić.”

Leposava još ističe da se sa komšijama Albancima oduvek lepo živelo.

“Super. Mi mnogo smo lepo živeli ovde svi zajedno, nas 15 porodica jer smo i zajedno i radili. Nikada ni deca se naša nisu posvađala. Kao što sam rekla, radili smo svi zajedno, živeli zajedno, naša deca su se tu i rađala, porasla, a posle i udala i oženila”, priseća se Leposava ranijih godina.

Krajem prosle godine odjeknula je vest o iseljenju 15 porodica nastanjenih u Paviljonu E i rešavanju njihovog stambenog pitanja.

“Kada smo prvi sastanak imali, rekli su nam da idemo da tražimo stanove, da idemo pod kiriju koju će oni da plaćaju po 250 evra. Ja sam njima rekla ja nemam gde da tražim stan. Ovde sam 47 godina i to je pola veka skoro i ja imam pravo valjda na jedan stan jer sam radila tolke godine. Oni su meni obećali stan ali su rekli da trenutno nemaju”, rekla je Leposava.

Leposava Stojanović u 2021. godini ne traži mnogo, samo se nada da će ekipu RTK2 sledeći put ugostiti u novom stanu.

RTK2

Pročitajte još:

Ahmeti: Stanarima Paviljona „E“ kirije u dužem vremenskom periodu ili stanovi, ali uz trogodišnju proveru vlasništva

Jevtić za Glas Amerike: Stanari zgrade u Prištini neće biti prinudno iseljeni

Požar u paviljonu „E“ u Prištini čijim stanovnicima je ranije naloženo da se isele zbog izgradnje parkinga

Glas Amerike: Strepe za dom zbog izgradnje garaže u centru PrištinePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.