Ahmeti: Stanarima Paviljona „E“ kirije u dužem vremenskom periodu ili stanovi, ali uz trogodišnju proveru vlasništva

Špend Ahmeti
FOTO: RTK2

Stanari Paviljona „E“ u centru Prištine neće biti prinudno iseljeni dok se za njih ne nađe adekvatno dugoročno rešenje, rekao je danas gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti u intervjuu za RTK2.

„Znam kompletnu situaciju i sve probleme sa kojima se u ovom trenutku susreću stanari Paviljona „E“ u centru Prištine, jer sam veći deo svog života proveo u njihovom komšiluku. Radimo na tome da pronađemo dugoročno rešenje, a ne ono koje će te iste ljude da natera ponovo na preseljenje. Nikakve sile ni prinude, dok se rešenje ne nađe, neće biti“, objasnio je on.

Podsetimo, Glas Amerike i drugi mediji, izveštavali su ovih dana o porodicama paviljona „E“ koji tu žive od 1973. godine na osnovu odluke o trajnom korišćenju stanova svojevremeno odobrene porodicama radnika Studentskog centra u Prištini, a kojima je nedavno ova opština naložila da stanove moraju napustiti kako bi na tom mestu bio izgrađen podzemni parking prostor.

Zahtev dela stanara, međutim, bio je da im se obezbede novi stanovi, jer strahuju da bi rešenje o dodeljivanju kirija moglo biti ukinuto od strane nekih drugih vlasti ili da bi morali da se ponovo sele na eventualni zahtev stanodavca.

Mogućnost da im se ipak izgradi nova zgrada danas je, između ostalog, najavio i Ahmeti, dodajući međutim da, ako do toga dođe, zgrade će biti isto izgrađene na opštinskoj imovini zbog čega će se vršiti trogodišnja provera vlasništva.

„Mislim da ćemo naći rešenje, radimo sada na tome da tim ljudima u gradu platimo kirije, da ih trajnije smestimo, ali da to ne bude na svakih šest meseci, nego da ti ljudi koji su tamo ne misle o plaćanju, ili da ministarstvo izgradi nešto za njih“, izneo je Ahmeti opcije.

Povezane vesti:

Jevtić za Glas Amerike: Stanari zgrade u Prištini neće biti prinudno iseljeni
Požar u paviljonu „E“ u Prištini čijim stanovnicima je ranije naloženo da se isele zbog izgradnje parkinga
Glas Amerike: Strepe za dom zbog izgradnje garaže u centru PrištinePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.