Požar u paviljonu „E“ u Prištini čijim stanovnicima je ranije naloženo da se isele zbog izgradnje parkinga

Foto: MZZP

Sinoć oko ponoći izbio je požar u delu Paviljona ”E” u kojem živi petnaest porodica među kojima su i Srbi, a o kojima su ovih dana izveštavali mediji jer su dobili rok do 1. decembra da se isele zbog planirane izgradnje podzemnog parkinga.

Vest o požaru potvrdilo je Ministarstvo za zajednice i povratak čiji su predstavnici jutros posetili stanare, navodeći da je on izbio blizu stana pokojne Draginje Stamenković.

Kako dalje navode, u sinoćnom požaru je izgorela šupa u kojoj su stanari odlagali stvari ali je intervencijom Vatrogasne službe sprečena veća šteta.

Podsetimo, Glas Amerike i drugi mediji, izveštavali su ovih dana o porodicama Paviljona ”E” koji tu žive od 1973. godine na osnovu odluke o trajnom koriščenju stanova svojevremeno odobrene porodicama radnika Studentskog centra u Prištini, a koji su nedavno dobili odluku grada Prištine o iseljenju.

Njima je naloženo da stanove koje koriste skoro 50 godina, napuste do 1. decembra kako bi na tom mestu bio izgrađen podzemni parking prostor.

Grad Priština ponudio je stanovnicima da im plaća kiriju u iznosu od 250 evra.

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, obišao je ove porodice i ranije ove nedelje kada je saopštio da je u dogovoru sa gradonačelnikom Prištine, Špendom Ahmetijem odlučeno da se ništa ne preduzima dok se za ove porodice ne bude našlo trajno rešenje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.