Rakić: Milan Radoičić odbio da bude na čelu Srpske liste, ostaje potpredsednik

Đurić i Selaković Srpska lista KoSSev
Rikalo, Radoičić, Đurić, Selaković, Rakić u Kosovskoj Mitrovici/Foto: KoSSev

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je, nakon predaje liste kandidata za poslanike na predstojećim izborima na Kosovu, izjavio da Milan Radoičić ostaje u Srpskoj listi na mestu potpredsednika, a da je, iako je Rakić predložio da on i formalno preuzme predsedničku funkciju stranke, Radoičić to odbio. Izjava o Radoičiću usledila je pošto je Ksenija Božović juče po prelasku na listu Srpske liste, u intervjuu za N1 nagovestila mogućnost drugačije kadrovske kombinacije unutar vodeće partije Kosovskih Srba po pitanju Milana Radoičića.

„Na poslednjem sastanaka stranačkih organa ja sam predložio da Milan Radoičić, koji je sad potpredsednik Srpske liste, preuzme i da vodi stranku, tj. da bude predsednik Srpske liste. Stranački organi su to jednoglasno podržali. Međutim, Milan Radoičić je tu funkciju odbio“, kazao je Rakić novinarima ispred zgrade Centralne izborne komisije, prenosi N1.

Rakić je dodao i da Radoičić ostaje potpredsednik Srpske liste.

„On ostaje i dalje potpredsednik Srpske liste, boriće se do kraja sa svima nama, biće stub opstanka srpskog naroda na ovim prostorima“, kazao je.

Rakić je naglasio i da su „stranački organi jednoglasno podržali i pozdravili odluku Građanske inicijative SDP da zajedno sa Srpskom listom učestvuje na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu“.

Božović o funkciji Milana Radoičića rekla u prošlom vremenu

Podsećamo, upravo je članica GI SDP Ksenija Božović, koja je juče iznenadila javnost informacijom da će se u ovom izbornom ciklusu na Kosovu naći na listi Srpske liste kao kandidatkinja za poslanicu, u intervjuu za N1, nagovestila mogućnost kadrovskih izmena unutar Srpske liste, konkretno se osvrćući na Radoičića kog kosovski organi sumnjiče za umešanost u ubistvo lidera GI SDP, Olivera Ivanovića.

N1: Milana Radoičića koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, šta ćete mu reći, hoćete ga pitati nešto?

Božović: Prvo, ja Milana Radoičića nikad nisam ni videla niti ga znam, niti sam se ikad sa njim upoznala. Tako da ne vidim razlog što bih se sad upoznavala.

N1: Zato što je on potpredsednik Srpske liste…

Božović: Bio, ajmo da sačekamo da vidimo kako će da se odvija situacija.

N1: Imam sad utisak da imate neka saznanja o poziciji stranačkoj Milana Radoičića za koju javnost ne zna…

Božović: Ne znam ni ja, niti ću se interesovati za to.

Inače, iako je na mesto potpredsednika Srpske liste izabran još juna 2018. Radoičić, sa izuzetkom činjenice da je fizički prisustvovao javnim događajima i sastancima Srpske liste, nije javno istupao u ovoj funkciji. Jedno od retkih obraćanja javnosti potpredsednika Srpske liste je saopštenje koje je poslao nekoliko dana nakon što je izbegao pokušaj hapšenja, a u kom je poručio da je „blizu, i da čeka i posmatra, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša“ i dodao da se neće predati prištinskim vlastima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.